Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υβριστής

Καλύτερος πρεσβευτής των αντιδημοκρατικών αυταρχικών προθέσεων της "νέας τάξης πραγμάτων" στη χώρα μας από τον Θ. Πάγκαλο δε θα μπορούσε να υπάρξει. Ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος εκτός των άλλων αποδείχτηκε και σημαντικός ιμάντας σύνδεσης της εκτελεστικής εξουσίας με το συγκρότημα Λαμπράκη, χτες εξαπέλυσε μύδρους και εξύβρισε απροκάλυπτα τον ελληνικό λαό.

Ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγόρησε για πολιτιστική και πνευματική υπανάπτυξη, επειδή αρνείται να αποδεχτεί - και ενδεχόμενα κυρίως να υποταχτεί - στο πνεύμα του Μάαστριχτ. Πνεύμα το οποίο - κατά τον Πάγκαλο - δε μας το επέβαλαν οι Βρυξέλλες, αλλά οι ίδιες οι ανάγκες της χώρας.

Δε θα αρνηθούμε το δικαίωμα των κάθε είδους απολογητών να υπερασπίζονται τα... ιερά συμφέροντα του πολυεθνικού κεφαλαίου και άθλιες συμφωνίες, οι οποίες έχουν ξεσηκώσει τη μήνι των λαών της Ευρώπης. Αν αυτά τα έλεγε ο πρώτος τυχόντας, θα μπορούσαμε να τον κατατάξουμε στη συμπαθή ομάδα των γραφικών. Οταν όμως ο υπουργός Εξωτερικών απειλεί το λαό με "πολιτιστική αναμόρφωση", τότε τα πράγματα ξεφεύγουν από τη γραφική τους διάσταση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ