Κυριακή 3 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Περίεργη απόπειρα βύθισης πλοίου

Συνεχίζονται οι περίεργες ιστορίες με το υπερήλικο και κακοσυντηρημένο επιβατηγό πλοίο "Παναγία Παξών",το οποίο, "άγνωστοι" επανειλημμένα έχουν επιχειρήσει να βυθίσουν.

Το πλοίο, ιδιοκτησίας Γιώργου Δ. Βεντούρη,που βρισκόταν αγκυροβολημένο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας,παραλίγο να βυθιστεί χτες όταν στις 3 τα ξημερώματα, άγνωστοι εισέβαλαν στο πλοίο, έδεσαν τους τρεις φύλακες και άνοιξαν τους κρουνούς στο μηχανοστάσιο, με αποτέλεσμα το πλοίο να βάλει νερά. Στις 7 π.μ., διερχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, ρυμουλκό, εντόπισε ότι το πλοίο είχε πάρει 15 μοίρες κλίση και ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές. Ανδρες του Λιμενικού βρήκαν δεμένους στην αποβάθρα τους φύλακες, Σταμάτη Μαντρόχαλο, Αυγουστίνο Κανέλο, Παναγιώτη Καραμπατέα,που τους εξήγησαν τι συνέβη. Αμέσως ξεκίνησαν εργασίες απάντλησης των υδάτων, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα το πλοίο να έχει αποκαταστήσει πλήρως την κλίση του.

Αντίστοιχη επιχείρηση "αγνώστων" είχε γίνει την περασμένη Δευτέρα, 28 Οκτώβρη, αλλά εντοπίστηκε έγκαιρα από μέλη του πληρώματος, που έκλεισαν τους κρουνούς εισαγωγής υδάτων.

Να σημειώσουμε ότι το "Παναγία Παξών", που βρίσκεται για επισκευές στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, είναι κατασχεμένο για χρέη της εταιρίας του Γ. Δ. Βεντούρη και το πλήρωμά του βρίσκεται σε κινητοποιήσεις, καθώς παραμένει εδώ και πολύ καιρό απλήρωτο. Ο πλοιοκτήτης, επιπλέον, είναι κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στη σκόπιμη βύθιση του επιβατηγού πλοίου "Ιτάλιαν Εξπρές", την οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, οργάνωσε ενώ το πλοίο βρισκόταν το 1989 για επισκευές στο νέο μόλο Δραπετσώνας, ώστε να εισπράξει την ασφάλειά του.

Να υπενθυμίσουμε ότι το "Παναγία Παξών" είχε επιδοτηθεί πέρσι σε άγονη γραμμή από το πρόγραμμα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά είχε παρουσιάσει σειρά βλαβών όλους τους θερινούς μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ