Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΟΒΣΑ
Νίκησαν οι συνεπείς δυνάμεις

Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι δυνάμεις της Βιοτεχνικής Ενότητας στις αρχαιρεσίες για ανάδειξη ΔΣ και αντιπροσώπων στις εκλογές της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων (ΟΒΣΑ), όπου έλαβε το 54,3% των ψήφων για το ΔΣ και 9 έδρες και 13 αντιπροσώπους.

Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ) επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα αυτά για τη Βιοτεχνική Ενότητα αποτελούν ένα ισχυρό ράπισμα στα ψηφοδέλτια του δικομματισμού και στις προσπάθειες αποπροσανατολισμού και διάσπασης των βιοτεχνών, με στόχο την απόσπαση της πλειοψηφίας και τον αποκλεισμό της Βιοτεχνικής Ενότητας που επιχειρήθηκε ενόψει των εκλογών από τις άλλες παρατάξεις. Οι βιοτέχνες αντιπρόσωποι στην ΟΒΣΑ τίμησαν τη συνεπή αγωνιστική πορεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας και επέλεξαν ξανά το δρόμο του αγώνα για τη λύση των καίριων προβλημάτων που τους έχουν δημιουργήσει οι κυβερνητικές πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας.

Ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ και επικεφαλής της Βιοτεχνικής Ενότητας Μ. Διαμαντής υπογράμμισε, μετά τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, ότι το μήνυμα που οι βιοτέχνες στέλνουν προς όλες τις κατευθύνσεις είναι ανυποχώρητη αντίσταση στις πολιτικές που πηγάζουν από την ΕΕ και το Μάαστριχτ, αγώνας κατά των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, συνέχιση της αγωνιστικής πορείας της ΟΒΣΑ για τη λύση των προβλημάτων των ΜΜΕ. Οτι η κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, αγροτών, συνταξιούχων, για ανατροπή των ασκούμενων φιλομονοπωλιακών πολιτικών λιτότητας, είναι αναγκαία.

Από τις άλλες παρατάξεις έλαβαν: Η ΑΣΕΑ (συνεργασία "ΣΥΝ" με ΠΑΣΚΕΒΕ) 3 έδρες, η ΠΑΣΚΕΒΕ 2 και η Νέα Βιοτεχνική Πνοή (ΔΑΚΜΜΕ) 1 έδρα. Για τους αντιπροσώπους η ΑΣΕΑ 5, η ΠΑΣΚΕΒΕ 4 και η Νέα Βιοτεχνική Πνοή 3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ