Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
"Νομιμοποιούνται" τα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Εντείνεται, παράλληλα, η κυβερνητική προπαγάνδα για τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους και την εξουδετέρωση των κοινωνικών αγώνων

Τη "νομιμοποίηση" των νέων αντιλαϊκών μέτρων από τα κομματικά και κυβερνητικά όργανα λαμβάνει αυτή τη βδομάδα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης,ενώ ταυτόχρονα εντείνεται η κυβερνητική προπαγάνδα με στόχο να αποπροσανατολιστούν οι εργαζόμενοι και να εξουδετερωθούν οι δρομολογημένες κοινωνικές αντιδράσεις.

Κυρίαρχο συστατικό της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι η κινδυνολογία για τη δήθεν περιθωριοποίηση της χώρας, στην περίπτωση που μείνει εκτός ΟΝΕ, καθώς και η επίκληση του κούφιου και σαθρού επιχειρήματος περί "ισότιμης συμμετοχής στην ΕΕ". Το τελευταίο αναμάσησε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας,ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης ότι τα δύο επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια θυσιών, είπε: "Η κυβέρνηση εκλέγεται από τον ελληνικό λαό και κρίνεται για την απόδοση και την αποτελεσματικότητά της. Εμείς πιστεύουμε ότι η επιλογή μας για ισότιμη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις είναι μονόδρομος".

Τα κυβερνητικά και κομματικά όργανα καλούνται αυτή τη βδομάδα να καθαγιάσουν τις ήδη ειλημμένες νεοφιλελεύθερες επιλογές και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Σήμερα συνεδριάζει "άτυπα" η Κυβερνητική Επιτροπή, προκειμένου - όπως είπε ο Δ. Ρέππας - "να προετοιμάσει τη συζήτηση για την οικονομική πολιτική και τον προϋπολογισμό", που θα επικυρωθούν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μεθαύριο, Πέμπτη.

Παράλληλα, αύριο θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ και, πιθανότατα, την ερχόμενη Παρασκευή σε κοινή συνεδρίαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή. Τα στελέχη και ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ χρεώνονται να βάλουν πλάτες για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και να παίξουν, άλλη μια φορά, το ρόλο - που εξορκίζει, κατά τ' άλλα ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης στην εγκύκλιό του - "του ουραγού των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και του κυματοθραύστη των κοινωνικών εκρήξεων".

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδεται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον στις συνεδριάσεις των ανωτέρων οργάνων του ΠΑΣΟΚ είναι η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Τ. Μαντέλη,στο "Φλας", ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν πρόκειται να αλλάξουν, όποιες και αν είναι οι αποφάσεις των κομματικών οργάνων.

Εν τω μεταξύ, κατά τις συνεδριάσεις των Νομαρχιακών Συμβουλίων το Σαββατοκύριακο, αρκετά μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν ενστάσεις για την οικονομική πολιτική και κυρίως τόνισαν ότι "πρέπει να αναδειχτεί το κοινωνικό πρόσωπο του κινήματος". Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας αυτές τις αντιδράσεις, κάνει λόγο "για αναμενόμενη γκρίνια, που εύκολα αφομοιώνεται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ