Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο το ΚΥΣΕΑ για τους νέους εξοπλισμούς

Με αντικείμενο το νέο πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα θα συνεδριάσει αύριο στο υπουργείο Αμυνας το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ). Με βάση χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα "θα γίνει μια ολοκληρωμένη συζήτηση και είναι πιθανόν να ληφθούν τελικές αποφάσεις". Επίσης, όπως δήλωσε χτες ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης, αναμένεται μέσα στη βδομάδα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό ολόκληρο το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν επιβεβαιωθεί έμμεσα από κυβερνητικές πηγές, οι αποφάσεις θα αφορούν αγορές περίπου τριών τρισεκατομμυρίων δραχμών. Το πρόγραμμα αφορά αγορές που θα καλύπτουν και τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως μαχητικών αεροσκαφών τρίτης γενιάς, νέων υποβρυχίων και πολεμικών πλοίων, αρμάτων μάχης, καθώς και διαφόρων συστημάτων που αποκαλούνται "πολλαπλασιαστές ισχύος". Αυτά περιλαμβάνουν αντιβαλλιστικούς πυραύλους, ιπτάμενα ραντάρ, αεροσκάφη αναέριου ανεφοδιασμού κλπ.

Ο χαρακτήρας του νέου εξοπλιστικού προγράμματος ανταποκρίνεται πλήρως στις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ με βάση το νέο επιθετικό του δόγμα, το οποίο σπεύδει να υπηρετήσει η ελληνική κυβέρνηση, περί συγκρότησης ευέλικτων ταχυκίνητων μονάδων, ενώ είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας όσον αφορά την κάλυψη των πραγματικών αμυντικών αναγκών της χώρας. Το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα σημαίνει πολλές "αγορές του αιώνα" μαζί και υποθήκευση της οικονομίας της χώρας για τον επόμενο αιώνα, αφού οι αγορές θα στηριχτούν σε δανεισμό με υψηλά επιτόκια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ