Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με Πειθαρχικό απειλεί "τους διαφωνούντες" ο Μ. Εβερτ

Το Πολιτικό Συμβούλιο προειδοποιεί ότι "δεν είναι ανεκτή στο μέλλον" αμφισβήτηση του προέδρου. Είμαστε σε προσυνεδριακή διαδικασία και θα λέμε τις απόψεις μας, απαντάει ο Γ. Σουφλιάς

Με διαγραφές πλέον απειλεί τους "διαφωνούντες" βουλευτές ο Μ. Εβερτ, όπως φάνηκε από τα όσα συζητήθηκαν χτες στην έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο συζήτησε "τη συμπεριφορά ορισμένων μεμονωμένων βουλευτών".

Η συνεδρίαση ασχολήθηκε με τις δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη,του Π. Τατούλη και του Ν. Κάκκαλου,που ζήτησαν την παραίτηση του Μ. Εβερτ πριν από το συνέδριο του κόμματος και όπως ανακοίνωσε ο Π. Παυλόπουλος, το Πολιτικό Συμβούλιο "κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και δεν είναι ανεκτή στο μέλλον".

Με την εκτίμηση αυτή διαφώνησε ο Γ. Σουφλιάς και εξερχόμενος από τη συνεδρίαση, αφού διευκρίνισε ότι "δε συμμετείχε στη σύνταξη αυτής της απόφασης", είπε ότι το κόμμα μπήκε ήδη σε προσυνεδριακή διαδικασία και ως εκ τούτου τα στελέχη είναι υποχρεωμένα να εκφράζουν τις απόψεις τους. Υπογράμμισε δε ότι η προσυνεδριακή διαδικασία δε συμβιβάζεται με πειθαρχικές διώξεις και κάλεσε όλα τα στελέχη να εκφράζουν την άποψή τους με επιχειρήματα και νηφαλιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησαν την άμεση παραπομπή των "διαφωνούντων" στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Γ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος αφού τόνισε ότι η κρίση είναι κατευθυνόμενη, είπε ότι όποιος διαφωνεί αναλαμβάνει τις ευθύνες του και διαλέγει εάν θα μείνει ή όχι στο κόμμα.

Η χτεσινή απόφαση αναμένεται να τροφοδοτήσει ακόμα περισσότερο την αντιπαράθεση, αφού οι "αντιπολιτευόμενοι" δεν είναι διατεθειμένοι να υποστείλουν τη σημαία της κριτικής έχοντας ως βασικό επιχείρημα ότι σε προσυνεδριακή διαδικασία πρέπει ελεύθερα να ακούγονται όλες οι απόψεις.

Η αντιπαράθεση είναι αναμενόμενη καθώς χτες στο Πολιτικό Συμβούλιο δεν προσδιορίστηκε ποιες δηλώσεις θα θεωρούνται από δω και πέρα απαράδεκτες, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το πεδίο στον Μ. Εβερτ να κρίνει κατά περίπτωση και παραπέμπει στο Πειθαρχικό όποιες δηλώσεις ο ίδιος κρίνει ως απαράδεκτες. Είναι ενδεικτικό ότι όταν ο Π. Παυλόπουλος ρωτήθηκε εάν για παράδειγμα η δήλωση ενός στελέχους ότι πρέπει να αλλάξει στο συνέδριο ο πρόεδρος του κόμματος θα κρίνεται πλέον απαράδεκτη, είπε ότι "αν αρχίσουμε να συζητάμε στο επίπεδο του τι είναι ανεκτό και τι δεν είναι, δε θα τελειώσουμε ποτέ".

Οι δύο πλευρές πέρα από την όποια αντιπαράθεση συνεχιστεί σε επίπεδο δηλώσεων, είναι σίγουρο ότι θα διασταυρώσουν "τα ξίφη τους" στο περιεχόμενο του πορίσματος Βαρβιτσιώτη για τη "διεύρυνση" του Συνεδρίου, αφού η κάθε πλευρά θα θελήσει να προωθήσει ευνοϊκές γι' αυτήν ρυθμίσεις. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος που χτες δήλωσε ότι δεν είναι ώρα για διαγραφές, αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες μέρες την πρότασή του για διεύρυνση του συνεδρίου με τα μέλη του κόμματος που είναι εκλεγμένα σε μαζικούς φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ