Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
124 ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ
"Εχθρός" ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας

Φαίνεται πως τίποτα δεν έχει αλλάξει σε ορισμένες στρατιωτικές μονάδες από την εποχή του εμφυλίου πολέμου και ορισμένοι, με ευθύνη του υπουργείου Αμυνας, κάνουν ό,τι μπορούν για να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των νέων που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία. Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή στρατοπέδου στη Λέσβο όπου έχει την έδρα του το 124 Τάγμα Εθνοφυλακής.Σύμφωνα με όσα ισχύουν στη μονάδα αυτή, ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας θεωρείται "εχθρός" της Ελλάδας και όσοι βρέθηκαν απέναντί του να τον πολεμούν έπραξαν ανδραγάθημα!

Το συγκεκριμένο στρατόπεδο της Λέσβου έχει το όνομα του καταγόμενου από τη Μυτιλήνη λοχαγού του Μηχανικού Σαράντη Μαυρουδή που "φονεύτηκε το 1949 από εχθρικά βλήματα".Μάλιστα οι στρατιώτες της μονάδας αυτής καλούνται να μάθουν σαν προσευχή το βιογραφικό του συγκεκριμένου εφέδρου ανθυπολοχαγού τότε, χωρίς καν να αναφέρεται ότι την περίοδο εκείνη η Ελλάδα βρισκόταν σε εμφύλιο πόλεμο.

Το κείμενο του βιογραφικού είναι αναρτημένο σε όλους τους πίνακες ανακοινώσεων της μονάδας, κατά παράβαση ακόμα και του νόμου περί άρσης των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου του 1989.Βέβαια η εμφυλιοπολεμική αυτή ενέργεια δεν είναι άσχετη με το γενικότερο κλίμα αυταρχισμού που επικρατεί στην εν λόγω μονάδα, όπως και σε άλλες. Μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερης πίεσης, στο όνομα της κάλυψης των αναγκών που υπάρχουν, οι στρατιώτες τιμωρούνται για ασήμαντους λόγους με μεγάλες και αδικαιολόγητες ποινές και παραβιάζονται καθημερινά τα δημοκρατικά τους δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ