Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Το λόγο έχουν τα σωματεία

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με στόχο την προετοιμασία της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που θα πραγματοποιηθεί στις 28 του Νοέμβρη, συνεδριάζουν αυτό το διάστημα τα εργατικά σωματεία της Πάτρας. Χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις στα Σωματεία της "Κόκα - Κόλα",της "Αλουκάνκο",της "Χαρτελάς",του εργοστασίου ιματισμού "Ελλάς" και τα σωματεία της βιομηχανικής ζώνης.

Στόχος είναι να δοθεί στην απεργία ένα αγωνιστικό ταξικό πλαίσιο διεκδίκησης, που να προωθεί τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Κυριότερα αιτήματα είναι η επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η προσαρμογή του κατώτερου ημερομισθίου στις 7 χιλιάδες δραχμές. Θέληση όλων των εργαζομένων είναι να πετύχει η πανεργατική απεργία, αλλά και να έχει συνέχεια. Για το σκοπό αυτό οι Γενικές Συνελεύσεις αναμένεται να εξουσιοδοτήσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων να προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες που θα συζητείται στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 1997.

Για την καλύτερη προπαγάνδιση και προετοιμασία της 24ωρης απεργίας πραγματοποιούνται καθημερινά περιοδείες σε χώρους δουλιάς. Μάλιστα οι εργαζόμενοι της βιομηχανικής ζώνης προσανατολίζονται να περάσουν σε αποκλεισμό της βιομηχανικής ζώνης την Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ