Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επισπεύδεται το ξεπούλημα

Διαδοχικές συσκέψεις χτες στο υπουργείο Ανάπτυξης. Στάση... αναμονής ακολουθεί η πλειοψηφία του σωματείου στη ΣΟΦΤΕΞ

Επισπεύδονται οι διαδικασίες ξεπουλήματος των 4 κερδοφόρων εταιριών του ΟΑΕ, ΣΟΦΤΕΞ, ΜΕΛ, "Βωξίτες Ελευσίνας" και "Κεραφίνα",ενώ φαίνεται ότι κάτι ανάλογο ετοιμάζουν για τη ΛΑΡΚΟ και την ΑΕΒΑΛ.Μετά την υπογραφή της διυπουργικής απόφασης των συναρμοδίων υπουργών για την ιδιωτικοποίηση των 4 παραπάνω εταιριών, χτες στο υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις υπό την προεδρία του υπεύθυνου για θέματα αποκρατικοποιήσεων, κ. Παρασκευά και τους μετόχους της κάθε εταιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις χτεσινές συσκέψεις απασχόλησε και το θέμα της ΛΑΡΚΟ καθώς και της λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ, γεγονός που δεν αποκλείει οι δύο επιχειρήσεις να αποτελέσουν το δεύτερο "χρυσό" πακέτο προς πώληση στους ιδιώτες.

Παρά το ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΣΟΦΤΕΞ, το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, που συνεδρίασε χτες, αποφάσισε, με ευθύνη της πλειοψηφίας, να μη συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 28 του Νοέμβρη, αναμένοντας την απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα για χρηματοδότηση της επιχείρησης, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα ρευστότητας!

Οι σύμβουλοι της "Συμπαράταξης" κατέθεσαν συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης ενάντια στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, με την πραγματοποίηση συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα και στη συνέχεια σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για να αποφασιστούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο ξεπούλημα της "ΚΕΡΑΦΙΝΑ ΑΕ",λίγες μόλις μέρες μετά το ξεπούλημα του συνεταιριστικού εργοστασίου "ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΑΕ",καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - σημειώνεται - όπως προηγούμενα της ΝΔ, ξεπουλάει την παραγωγική βάση της χώρας και υποθηκεύει την προοπτική της ανάπτυξης, γιατί είναι γνωστά τα "θαλασσοδάνεια" που παίρνουν οι διάφοροι ιδιώτες δήθεν για να επενδύσουν, δημιουργώντας ξανά νέες προβληματικές.

Η εργατική τάξη του νομού, οι εργαζόμενοι στην "Κεραφίνα", επισημαίνεται, έχουν κάθε λόγο να αντιδράσουν δυναμικά σε αυτές τις μεθοδεύσεις, με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία στις 28 του Νοέμβρη και στη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ