Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΠΕΜΕΝ κρούει "κώδωνα κινδύνου"

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα της ανεργίας των Ελλήνων ναυτεργατών επισημαίνει, με επιστολή της προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τα κόμματα, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).

Στην επιστολή επισημαίνεται, επίσης, ότι τις θέσεις εξακολουθούν να κατέχουν αλλοδαποί ναυτικοί, ακόμα και στις ανώτερες βαθμίδες και σε πλοία που προσεγγίζουν ελληνικά λιμάνια. Το δουλεμπόριο έχει γίνει καθεστώς και κανένα μέτρο ουσιαστικό δεν παίρνεται από μεριάς του υπουργείου. "Ο Πειραιάς - υπογραμμίζεται - έχει γίνει το πρώτο δουλεμπορικό κέντρο του κόσμου και μόνο το υπουργείο και οι υπηρεσίες του δεν το βλέπουν. Είναι τέτοιος ο βαθμός της αγανάκτησης που διακατέχει δικαιολογημένα τους άνεργους που αντιμετωπίζονται με πλήρη αδιαφορία και η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη".

"Κρούουμε - τονίζεται, τέλος, στην επιστολή - για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάμε την άμεση παρέμβαση όλων για την επίλυση του μεγάλου αυτού κοινωνικού προβλήματος. Περιμένουμε να μας γνωρίσετε τις ενέργειές σας πάνω σ' αυτό, αλλιώς είμαστε στην ανάγκη να δώσουμε κατεύθυνση να κατασκηνώσουν οι μηχανικοί μαζί με τις οικογένειές τους έξω από το υπουργείο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ