Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Βουλή το θέμα της GOOD YEAR

Σε απόγνωση βρίσκονται οι 350 απολυμένοι της "Good Year" που από τον Ιούλη αποφάσισε τη διακοπή της παραγωγικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα. Το θέμα αυτό έφερε χτες, με Επίκαιρη Ερώτησή του, στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Παναγιώτου.

"Η κυβέρνηση - υπογραμμίζει στην Ερώτησή του ο βουλευτής - μέχρι σήμερα δεν πήρε κανένα μέτρο για την επαναλειτουργία της επιχείρησης, όπως ζητούν οι εργαζόμενοι και απέρριψε το αίτημα για μέτρα κοινωνικής προστασίας των ανέργων. Το μόνο που υποσχέθηκε είναι η ένταξή τους σε κάποια προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, αμφιβόλου αποτελέσματος, αφού δεν υπάρχει καμιά δέσμευση ότι θα είναι τέτοιου περιεχομένου ώστε όταν τα τελειώσουν θα μπορέσουν να βρουν δουλιά, για παράδειγμα στο γκάζι".

Απευθυνόμενος στους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Ανάπτυξης, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει: Εάν προτίθεται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των πρώην εργαζομένων της "Good Year" ώστε να μην κλείσει ακόμη μία από τις λίγες βιομηχανίες που έχουν μείνει στην περιοχή Θεσσαλονίκης. Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση σε σχέση με τη δικαστική απόφαση που καταδικάζει τους εργαζόμενους και τι προτίθεται να κάνει για να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ