Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Στις διαταγές του ΣΕΛΠΕ η αστυνομία!

Επίθεση κατά διαδηλωτών μπροστά σε κατάστημα του Μαρινόπουλου και σύλληψη του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ

Από τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, που είχαν σχηματίσει αλυσίδα περιφρούρησης έξω από το κατάστημα "Μπιούτι Σοπ", και τη σύλληψη του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ, Γ. Πέρρου,σημαδεύτηκε η κινητοποίηση εμποροϋπαλλήλων και εμπόρων, το περασμένο Σάββατο, εναντίον της παράτασης του ωραρίου, στο Κολωνάκι!

Η σύλληψη του Γ. Πέρρου, τον οποίο μάλιστα αστυνομικοί χτύπησαν στα πόδια και στα χέρια με γκλοπ κατά την ώρα της σύλληψης, έγινε κοντά στην πλατεία Κολωνακίου και αφού η κινητοποίηση είχε τελειώσει,με το πρόσχημα ότι αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητά του! Ο συνδικαλιστής οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνακίου και αφέθηκε ελεύθερος μετά από παρεμβάσεις συνδικαλιστών και του βουλευτή του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλου.Σύμφωνα με τις καταγγελίες του συνδικαλιστή, η σύλληψη ήταν προσχεδιασμένη,αφού ο αστυνομικός που του ζήτησε δήθεν τα στοιχεία του τον αποκαλούσε με το όνομά του! Ο ίδιος, λίγη ώρα πριν, τον ...προειδοποιούσε με τη φράση: "με σένα θα τα πούμε μετά"!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Π. Βαμβακάς, κατήγγειλε τα "στημένα από την εργοδοσία επεισόδια", τονίζοντας ότι αυτές οι ενέργειες δε θα τους σταματήσουν από τον αγώνα τους για ανθρώπινο ωράριο.

Τη βίαιη και προκλητική σύλληψη του συνδικαλιστή, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΒΕΕ,επισημαίνοντας ότι τέτοιες συλλήψεις συνιστούν ευθεία προσβολή σε συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών και δηλώνει κατηγορηματικά ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία του αγώνα.

Την ενέργεια αυτή καταδικάζει, σε ανακοίνωσή της, και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η οποία δηλώνει επίσης ότι μαζί με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς των ΕΒΕ δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη την προκλητική κυβερνητική τακτική και θα εντείνει τους αγώνες της. Καλεί, επίσης, τους ΕΒΕ της Αθήνας να αντιδράσουν άμεσα, με τη μαζική συμμετοχή τους στις νέες κινητοποιήσεις, που η ΟΒΣΑ, η ΣΕΑ και η ΓΣΕΒΕΕ έχουν εξαγγείλει ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη της ΟΒΣΑ στις 7 Φλεβάρη (2024-02-02 00:00:00.0)
Αρνηση αγώνων από την πλειοψηφία (2008-05-30 00:00:00.0)
Ντροπή για την πλειοψηφία στη ΓΣΕΒΕΕ (2006-04-19 00:00:00.0)
Εντατικά στην προετοιμασία της συγκέντρωσης (2005-03-12 00:00:00.0)
Κάλεσμα για κλιμάκωση του αγώνα (2004-07-23 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο της ΟΒΣΑ τα μεγάλα προβλήματα (1999-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ