Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαρυποινίτισσα είναι η πολιτική σας

Βαρυποινίτες δεν είναι οι αγρότες όπως τους λέτε για να συκοφαντήσετε τους αγώνες τους. Βαρυποινίτισσα είναι η πολιτική σας.Αυτό υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο διάλογο που είχε χτες στη Βουλή με τον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα.

Μετά το τέλος της ομιλίας της Αλ. Παπαρήγα, ο υπουργός πήρε το λόγο για να απαντήσει και αναφέρθηκε σε δύο κύκλους αιτημάτων των αγωνιζόμενων αγροτών. Κατ' αρχήν παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγική στον τομέα της αγροτικής πολιτικής που κινείται στα πλαίσια των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αντιστρατεύεται αιτήματα και πολιτικές που ζητούν τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και ανεξάρτητη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας. Κατά δεύτερο λόγο απέρριψε κατηγορηματικά αιτήματα των αγροτών που αφορούν τη χορήγηση άτοκων δανείων και την επιδότηση επιτοκίων λέγοντας ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν γιατί χρειάζονται έγκριση της κοινότητας και εκταμιεύσεις. Τέλος έκανε λόγο και για άλλα οικονομικά αιτήματα των αγροτών τα οποία δεν ενέταξε στις κοινοτικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης αλλά τα απέρριψε με το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από τον προϋπολογισμό.

Αμεση υπήρξε η απάντηση της Αλ. Παπαρήγα στον Στ. Τζουμάκα: "Αυτό σας είπα κ. υπουργέ, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Σας είπα ότι δεν είστε διατεθειμένοι να εξασφαλίσετε το εισόδημα της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς. Το μόνο που μπορείτε, είναι να το ροκανίζετε, να το ροκανίζετε, να το ροκανίζετε. Τους λέτε κολυμπήστε κι αν πνιγούν, θα τους πείτε ότι δεν ήταν καλοί κολυμβητές. Αυτή είναι η διαφορά μας. Δεν επιβιώνει κ. υπουργέ όποιος είναι ικανός αλλά όποιος έχει την οικονομική δύναμη και την κρατική εξουσία με το μέρος του. Πείτε την αλήθεια στους αγρότες. Πείτε τους ότι θα τους πάτε στο 4%. Δεν το λέτε και γι' αυτό τους βρίζετε και τους λέτε μπαταχτσήδες και βαρυποινίτες. Βαρυποινίτες δεν είναι οι αγρότες. Βαρυποινίτισσα είναι η πολιτική σας".

Ιδού και η ανταπάντηση του... έξυπνου υπουργού: "Δεν μπορεί - είπε - και δεν είναι πολιτική της κυβέρνησης να συρρικνώσει τους αγρότες στο 4%. Εχουμε μια φυσιολογική εξέλιξη. Αυτό γίνεται φυσιολογικά". Εξήγησε δε το... φυσιολογικό της υπόθεσης επικαλούμενος το υψηλό όριο ηλικίας μεγάλης μερίδας αγροτών!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ