Σάββατο 28 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Πανεξόρμηση ενάντια στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

Πανεξόρμηση ενημέρωσης της νεολαίας, ενάντια στην εφαρμογή των σχεδίων του ΝΑΤΟ στη χώρα μας στις 3-4 Γενάρη, με παράλληλη συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στη συγκρότηση δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης διοργανώνει η Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Σε αυτά τα πλαίσια θα ξεκινήσει τη διοργάνωση εκδηλώσεων με μαζικούς φορείς. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, επισημαίνει τα εξής:

"Στην αυγή του 1997 και η ειρηνική συμβίωση των λαών, η φιλία τους, η εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας τσαλακώνονται από τη στρατηγική του ΝΑΤΟ. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να φεσώσει τον ελληνικό λαό με τουλάχιστον 4 τρισεκατομμύρια δραχμές δαπάνες για ΝΑΤΟικά εξοπλιστικά προγράμματα. Προχωρά στη συγκρότηση μεραρχίας μισθοφόρων - ράμπο, 3.000 ανδρών για εξωτερικές αποστολές του ΝΑΤΟ. Ο κίνδυνος για τη χώρα μας από την Τουρκία είναι πρόσχημα και η επίκλησή της, από την κυβέρνηση, το άλλοθι, αφού είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ στα πλαίσια του νέου ρόλου, που επιφυλάσσει για τον εαυτό του, προωθεί τη δημιουργία δυνάμεων ταχείας επέμβασης, ώστε να μπορεί να επεμβαίνει, όπου και όποτε θέλει ενάντια στους λαούς για την επιβολή της κυριαρχίας τους. Τι επιλογές αυτές προωθεί με ζήλο η κυβέρνηση. Ολα αυτά αποσκοπούν στη μετατροπή της Ελλάδας, στον επιμελέστερο χωροφύλακα του ΝΑΤΟ και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ανάγκες της πατρίδας μας για εθνική κυριαρχία, ειρηνική συμβίωση και ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας με τους λαούς της περιοχής.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση: Να μην προχωρήσει στη συγκρότηση δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Να σταματήσει να παίζει το ρόλο του συνένοχου στα εγκληματικά σχέδια των αμερικανο-ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, μετατρέποντας τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού σε θύτες των γειτονικών λαών με τη συμμετοχή τους είτε στο στρατό κατοχής στη Βοσνία είτε στα Τάγματα Θανάτου του ΝΑΤΟ, τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ