Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ελπίδες για μη εφαρμογή του Χελμς - Μπάρτον;

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. -

Ενα "παραθυράκι" για τη μηεφαρμογή του αμερικανικού νόμου "Χελμς - Μπάρτον" που αποσκοπεί στο πάγωμα των ξένων επενδύσεων στην Κούβα, άφησε χτες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, δηλώνοντας ότι δεν έχει καταλήξει σε τελική απόφαση για την τύχη του πολύκροτου νόμου που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε Καναδά, Μεξικό και Ευρωπαϊκή Ενωση.

"Η απόφαση θα ληφθεί κάποια στιγμή στα μέσα του επόμενου μήνα", είπε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Κλίντον, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας. Να πρόκειται για υπεκφυγή, ή για κάποιο ενδεχόμενο αλλαγής του πολύκροτου νόμου;

Οπως και να 'χει το πράγμα, αυτή η μικρή εξέλιξη δε συγκίνησε τον Καναδά. Ο υπουργός Εξωτερικών, Λόιντ Αξγούρθι, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Κλίντον, δήλωσε ότι ο Καναδάς παραμένει αμετακίνητος στην πολιτική που τηρεί έναντι της Κούβας, σημειώνοντας τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται τόσο από την Οτάβα όσο και από τις Βρυξέλλες σε σχέση με τον νόμο "Χελμς - Μπάρτον".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ