Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι - κατ' Ευάγγελον - συμμαχίες

Ενας 26χρονος απ' την Ορεστιάδα, που πολεμά στο πλευρό των Σερβοβόσνιων, ήταν προσκλεκλημένος στο "Σκάι" στην εκπομπή του "Εδώ και τώρα", χτες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πάμε να πολεμήσουμε για να ξεφύγουμε από αυτά, είπε όταν ρωτήθηκε πώς βλέπει τα τεκταινόμενα με τις βίλες και το "πόθεν έσχες". Στην εκπομπή έπαιρνε μέρος και ο Ε. Γιαννόπουλος, που ζήτησε απ' το παλικάρι να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του ελληνικού λαού στους "συμμάχους Σέρβους". Στο "διεθνιστικό του οίστρο" ο Ευάγγελος ξέχασε ότι η Ελλάδα έχει συμμάχους τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, που βομβαρδίζουν τους Σερβοβόσνιους. Και ξέχασε ακόμα ότι το στίγμα των στόχων εντοπίζεται και απ' τις βάσεις στην Ελλάδα.

Η υποκρισία, δηλαδή, στο αποκορύφωμά της. Κι ύστερα τι μπορείς να πεις στο νέο για την απόφασή του; Και μην παρεξηγηθούμε. Του παλικαριού το λέει η καρδιά του. Ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι. Αλλά για τους λαούς και, ειδικότερα, για τους νέους των Βαλκανίων, υπάρχουν πολλά μέτωπα μέσα στις ίδιες τις χώρες τους. Και πάνω απ' όλα, το κοινό μέτωπο κατά των επεμβάσεων των εξωβαλκανικών κέντρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ