Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Ελπίζουμε να πουληθούν σε καλή τιμή

Ως εμπορικός αντιπρόσωπος εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο Χρ. Ροκόφυλλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ

"Και εγώ πιστεύω ότι πρόκειται για ένα αληθινό χρυσωρυχείο και ελπίζω να μην το ξεπουλήσουμε, όπως άδικα και άκριτα μας κατηγορείτε, αλλά να το μεταβιβάσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους".Την αποκαλυπτική και ταυτόχρονα προκλητική αυτή δήλωση έκανε χτες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας Χρ. Ροκόφυλλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με το μεθοδευμένο από την κυβέρνηση ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Συνεχίζοντας ο αναπληρωτής υπουργός την απάντησή του - και επιλέγοντας προφανώς να εμφανίζεται στο ρόλο του εμπόρου της περιουσίας του ελληνικού λαού - ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός. Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, είπε, "μ' ένα καλό management και με τις επενδύσεις, που χρειάζονται για την ανακαίνιση του πεπαλαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού με συμπληρωματικά στοιχεία, πράγματι μπορεί να γίνουν μία εξαιρετικά αποδοτική και κερδοφόρα επιχείρηση".

Απαντώντας στο θέμα που έθετε η ερώτηση του ΚΚΕ, ότι δηλαδή τα Ναυπηγεία πρέπει να μείνουν στο δημόσιο αφού αποτελούν επιχείρηση με στρατηγική και αμυντική για τη χώρα σημασία, ο Χρ. Ροκόφυλλος,σ' ένα ξέσπασμα ραγιαδισμού και δουλικότητας, είπε: "Αυτό δεν το μπορούμε. Οι δεσμεύσεις της χώρας μας, που έχουν αναληφθεί ήδη από το 1991 και έχουν περιληφθεί στην 7η Κοινοτική Οδηγία, είναι σαφείς και κατηγορηματικές και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση". Ετσι, κατέληξε, "δε μένει πλέον παρά ο μονόδρομος για ιδιωτικοποίηση".

Ξεπούλημα ούτως ή άλλως

"Κάναμε την ερώτηση - είπε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης - μήπως εμπνευστείτε εσείς κύριε υπουργέ και κρατήσετε αυτή τη σημαντικότατη επιχείρηση και μάλιστα κόντρα στις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που, όπως θα γνωρίζετε και σεις, σαν κυβέρνηση δεν ασκήσατε και εκείνη τη δυνατότητα που σας δίνει για λόγους αμυντικούς κατά 51% αυτή την επιχείρηση να την κρατήσετε στο δημόσιο".Στη συνέχεια ο Δ. Κουμπούρης ανατρέποντας τον ισχυρισμό του Χρ. Ροκόφυλλου ότι η κυβέρνηση στοχεύει να πουλήσει τα Ναυπηγεία σε συμφέρουσα τιμή, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα από τα οποία προκύπτει ότι κανένας ιδιώτης δεν πληρώνει την αξία των επιχειρήσεων που ξεπουλιούνται. Αναλυτικά ο κομμουνιστής βουλευτής αναφέρθηκε στο παράδειγμα της ιδιωτικοποίησης του Νεωρίου Σύρου όπου ουσιαστικά ξεπουλήθηκε ενώ η αξία του υπολογίζεται σε 16 δισ., χωρίς φυσικά οι εργαζόμενοι να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους. Επίσης τόνισε το παράδειγμα των Ναυπηγείων της Ελευσίνας όπου η ιδιωτικοποίησή τους κάθε άλλο παρά τα οδήγησε σε τροχιά αποδοτικής εταιρίας. Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, μια ιδιωτικοποίηση που στην ουσία της θα είναι ξεπούλημα όσο κι αν αρέσκεται (σ. σ. η κυβέρνηση) να αλλάζει τις λέξεις κατά την πάγια τακτική της κάνοντας λόγο για... μεταβίβαση ή αλλιώς... το κρέας ψάρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ