Παρασκευή 13 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γ.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Εμμένουμε στην ίδια πολιτική

Συνάντηση χτες του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας

Δεν πρόκειται ν' αυξηθούν στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, αλλά και των άλλων δημοσίων επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκτός της μεγάλης αύξησης στα τιμολόγια του ΟΤΕ που επέβαλε από 1 Γενάρη έχει αποφασίσει να αυξήσει τα τιμολόγια στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, πριν απ' όλα στη ΔΕΗ, αλλά και στην ΕΥΔΑΠ απο τις αρχές του δεύτερου εξάμηνου του 1995 σε μια προσπάθεια να εμφανίσει - έστω και μ' αυτό τον τρόπο - χαμηλό, ήτοι μονοψήφιο, τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού γύρω στον Απρίλη - Μάη.

Χτες, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι "δεν έχουν καμιά βάση" οι προτάσεις της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ για αυξήσεις και επισήμανε ότι "δεν είναι επίκαιρο θέμα τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ".

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ. Παπαντωνίου, αντικείμενο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό ήταν "όλα τα θέματα της οικονομικής πολιτικής". Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συζητήθηκε και η λύση που θα επιλεγεί για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, καθώς και το περιεχόμενο των υπό σύνταξη εκθέσεων του ΟΟΣΑ και της ΕΕ. Δίνοντας το στίγμα του περιεχομένου της συνάντησης ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας υπογράμμισε με έμφαση ότι επισημάνθηκε η ανάγκη να εφαρμοστεί με συνέπεια η κυβερνητική πολιτική "τόσο στο σκέλος της σταθεροποίησης όσο και της ανάπτυξης". Δηλαδή, τονίστηκε η βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει με "ευλάβεια" την εφαρμογή της αντιλαϊκής και αδιέξοδης πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων. Ο Γ. Παπαντωνίου επανέλαβε ότι οι "προτεραιότητες" της κυβερνητικής πολιτικής είναι η μείωση του πληθωρισμού και των ελλειμμάτων, η επιτάχυνση της υλοποίησης των μεγάλων έργων.

  • Λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο Γ. Παπαντωνίου δέχθηκε την επίσκεψη του μεγαλοεπιχειρηματία Σ. Κόκκαλη, η εταιρία του οποίου Intrasoft συμμετέχει στο διαγωνισμό του υπουργείου Οικονομικών για την προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής, ενάντια στη συμμετοχή της οποίας έχει κατατεθεί ένσταση από άλλη μεγάλη πολυεθνική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ