Παρασκευή 13 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Συνεχίζεται η επιχείρηση τρομοκράτησης

Στη Θεσσαλονίκη διευθυντής κάλεσε σε απολογία μέλη της ΚΝΕ, επειδή μοίραζαν προκηρύξεις έξω από το σχολείο

Από το ενορχηστρωμένο παιχνίδι εκφοβισμού των μαθητών δεν έλειψαν ούτε ορισμένοι διευθυντές σχολείων.

Στη Θεσσαλονίκη ο διευθυντής του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου κ. Παρασκελίδης κάλεσε σε απολογία μέλη της ΚΝΕ, επειδή μοίραζαν έξω από το σχολείο έντυπο υλικό της οργάνωσης με θέμα τα προβλήματα της παιδείας και την ανάγκη να συνεχιστούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Ο εν λόγω διευθυντής εφαρμόζοντας τακτικές του παρελθόντος έφερε το προεδρείο του 15μελούς στο γραφείο του και απαίτησε από τους μαθητές να παίξουν το ρόλο του καταδότη και να κατονομάσουν τους συμμαθητές τους που μοίραζαν την προκήρυξη. Είναι φαίνεται η μορφή διαπαιδαγώγησης που έχει επιλέξει ο ίδιος για να βγάλει χρήσιμους ανθρώπους στην κοινωνία.

Στη συνέχεια, αφού έτσι και αλλιώς ήξερε εδώ και καιρό για ποιους πρόκειται, κάλεσε του παρανομούντες μαθητές και τους απείλησε πως εάν ξαναεπαναληφθεί το γεγονός, θα πάρει αυστηρά μέτρα εις βάρος τους, επικαλούμενος διαταγή του υπουργού Παιδείας που απαγορεύει να μοιράζεται έντυπο υλικό έξω από τα σχολεία. Οταν όμως οι μαθητές του ζήτησαν να τους δείξει τη σχετική διαταγή αυτός αρνήθηκε.

Η Οργάνωση Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού και απειλών, σημειώνοντας ότι αυτή η προσπάθεια απαγόρευσης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και εκφοβισμού κάθε αγωνιστικής φωνής πρέπει να απαντηθεί μαχητικά από όλους τους μαθητές. Καλεί τέλος τους μαθητές να αγωνιστούν ενάντια στον αυταρχισμό και τις απειλές και να διεκδικήσουν με τις κινητοποιήσεις τους τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ