Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Συμμετοχή σε ΝΑΤΟικά γυμνάσια

ΤΙΡΑΝΑ. -

Το αλβανικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε χτες ότι Αλβανία και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν κοινές (;) στρατιωτικές ασκήσεις στις παράκτιες περιοχές της χώρας. Οι ασκήσεις εντάσσονται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του "Συνεταιρισμού για την ειρήνη", σχηματισμού του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στον οποίο εντάχθηκε η Αλβανία πριν ένα χρόνο. Σημειώνεται ότι η Αλβανία είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που είναι συνδεδεμένο μέλος και του ίδιου του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις με ένα πολεμικό πλοίο του Εκτου Στόλου, ενώ η Αλβανία θα συμμετάσχει με πλοία, πεζικό και αεροπλάνα. Στις ίδιες ασκήσεις, θα συμμετάσχουν ακόμη με πλοία, ελικόπτερα και στρατό η Ιταλία, η Βρετανία και η Γερμανία. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο που η Γερμανία θα συμμετάσχει σε ασκήσεις στη Μεσόγειο.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η Αλβανία έχει ήδη παράσχει αεροπορικές και λιμενικές διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ και τη ΔΕΕ για την εφαρμογή του εμπάργκο κατά της νέας Γιουγκοσλαβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ