Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νέα κυβέρνηση

Μεταξύ των υπουργών περιλαμβάνεται η Σουζάνα Ανιέλι, αδελφή του ιδιοκτήτη της "Φίατ"

ΡΩΜΗ.-

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Λαμπέρτο Ντίνι ανακοίνωσε χτες τους υπουργούς της νέας κυβέρνησής του, η οποία αποτελείται, όπως δήλωσε ο ίδιος, από "τεχνικούς" που δε συνδέονται με πολιτικά κόμματα.

Ο Ντίνι δήλωσε, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Οσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο, ότι θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα περιορισμένης οικονομικής και θεσμικής μεταρρύθμισης.

Ομως, τις πρώτες αντιδράσεις στον κατάλογο των υπουργών της νέας κυβέρνησης εξέφρασαν οι πολιτικές δυνάμεις που παρέμειναν πιστές στον Μπερλουσκόνι, οι οποίες δήλωσαν ότι δε θα υποστηρίξουν μια τέτοια κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τον νέο πρωθυπουργό "ανειλικρινή".

Μεταξύ των υπουργών περιλαμβάνεται η Σουζάνα Ανιέλι, αδερφή του ιδιοκτήτη της "Φίατ" Τζοβάνι και βοηθός διευθύντρια του υπουργείου Εξωτερικών κάτω από τέσσερις προηγούμενες κυβερνήσεις, που αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών. Επίσης, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ντομένικο Κορκιόνε αναλαμβάνει υπουργός Αμύνης, ο Αντόνιο Μπρανκάτσιο, ανώτατος δικαστής, παίρνει τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, ο Φίλιπο Μανκούζο, πρώην ανώτατος εισαγγελέας, τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Ράινερ Μασέρα, τραπεζίτης, τη θέση του υπουργού Προϋπολογισμού, ο Αουγκούστο Φαντόζι τη θέση του υπουργού Οικονομίας, ενώ ο ίδιος ο Ντίνι παραμένει και στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Τζιοβάνι Γκαετάνο Ράσι, λίγα μόλις λεπτά μετά το διορισμό στη θέση του υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τη θέση αυτή και δε θα μετάσχει στη νέα ιταλική κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων ο Ντίνι τόνισε ότι διάλεξε "άτομα με μεγάλη πείρα και αναμφισβήτη αμεροληψία" σαν τρόπος να αντιμετωπιστεί "μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη" για την Ιταλία.

Η 54η μεταπολεμική κυβέρνηση της Ιταλίας επρόκειτο να ορκιστεί χτες το βράδυ, όμως, πριν αναλάβει πλήρως καθήκοντα, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης των δύο Σωμάτων του ιταλικού Κοινοβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ