Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ομολογίες...

"

Εχουμε ένα υπερεθνικό, υπερκρατικό δημιούργημα, μια νέα δημοκρατία, χωρίς δήμο και θεσμούς"... "Υπάρχει αντισυνταγματικότητα εκ μέρους μας, γιατί έχουμε εκχωρήσει μη εκχωρούμενα δικαιώματα"... "Ας μιλήσουμε για την κοινή εξωτερική πολιτική, το άλλο φιάσκο"... "Με τα προβλήματα που η χώρα μας έχει σήμερα, δεν είναι δυνατόν, ούτε το Κοινοβούλιο να πάρει αποφάσεις, προκειμένου να δεσμεύσει τη χώρα για μια 20ετία. Σε τέτοια θέματα πρέπει να ερωτηθεί και ο λαός". Οι παραπάνω φράσεις αποτελούν αποσπάσματα από την παρέμβαση του Γ. Καψή, για την ΕΕ, στη συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που συζήτησε το θέμα της επικείμενης για το 1996 αναθεώρησης της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Το ΚΚΕ έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένο από τα παραπάνω. Δεν είχε αυταπάτες, τα είχε πει από την πρώτη στιγμή, όταν όλοι οι άλλοι υμνούσαν το "όραμα" του Μάαστριχτ. Ούτε και τώρα έχει αυταπάτες. Είναι πάλι το μόνο κόμμα, που υπογραμμίζει, σ' όλους τους τόνους, ότι η επικείμενη αναθεώρηση δεν πρόκειται να αλλάξει τον αντιδραστικό, αυταρχικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μια αναθεώρηση, αποφασισμένη από τους δημιουργούς του Μάαστριχτ, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, που προωθείται ερήμην των λαών της Ευρώπης και του λαού μας. Δεν επιτρέπεται, όμως, να αφήσουμε να μας την επιβάλουν, όπως το Μάαστριχτ, χωρίς να μας ρωτήσουν. Το αίτημα για δημοψήφισμα να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος από τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ