Τρίτη 24 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Επειγόντως ρύθμιση χρεών!
  • Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση στο Εφετείο
  • Απεργία και συγκέντρωση είναι η απάντηση των εργαζομένων
  • Και 10 δισ. προίκα στον ιδιώτη
  • Εξασφάλιση εργασιών μέχρι το 2010 από το Δημόσιο!

"Το ξεπούλημα δε θα περάσει"!Με αυτό το σύνθημα οι χιλιάδες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας στα πλαίσια 24ωρης απεργίας που κήρυξε χτες με επείγουσες διαδικασίες το σωματείο τους ΤΡΙΑΙΝΑ.Η απεργιακή κινητοποίηση αποφασίστηκε αμέσως μετά την πληροφορία που "έσκασε" χτες σαν βόμβα στο ναυπηγείο από το Επικουρικό Ταμείο Εργατών Μετάλλου ότι εκδικάζεται σήμερα στο Εφετείο Αθηνών εν κρυπτώ και με πειρατικές διαδικασίες η συμφωνία ρύθμισης των χρεών του ναυπηγείου για λογαριασμό του επίδοξου αγοραστή! Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 10.30 έξω από το Εφετείο όπου θα εκδικάζεται η ρύθμιση των χρεών.

Τα χρέη που εμφάνιζε το ναυπηγείο μέχρι τις 31 Νοέμβρη 1994, όπως αναφέρει το έγγραφο της συμφωνίας ρύθμισης ανέρχονταν σε 83.739.400.000 δραχμές, τα οποία θα φορτωθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού! Σύμφωνα με το έγγραφο, άλλα και το κείμενο του δημόσιου διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, τα χρέη αυτά θα διαγραφούν κατά ποσοστό 98% με βάση το άρθρο 44 του νόμου 1892/90! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο παραδίδει σε ιδιώτη ένα καθαρό από χρέη ναυπηγείο, επιτρέποντάς του - σύμφωνα με τον πλειοδοτικό διαγωνισμό - να δόσει ό,τι προαιρείται και να το ξεπληρώσει όπως θέλει και όποτε θέλει, αλλά του δίνει και τη δυνατότητα να το διαμελίσει και να απολύσει ακόμα και τους 3.098 εργαζόμενους που βρίσκονται σήμερα στο ναυπηγείο, ενώ οι αποζημιώσεις τους να καλυφθούν από το ίδιο το Δημόσιο!

Και 10 δισ. δραχμές "προίκα" στον αγοραστή!

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Βιομηχανίας έχει εξασφαλίσει για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κονδύλι από το λεγόμενο "Β Πακέτο Ντελόρ", ύψους 10 δισ. δραχμών, με τα οποία θα "προικοδοτήσουν" τον αγοραστή!Επιπλέον το Δημόσιο έχει εξασφαλίσει το 60% των εργασιών του ναυπηγείου μέχρι το 2010! Οι εργασίες αυτές αφορούν τις εξοπλιστικές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού!Με τα νέα αυτά στοιχεία γίνονται πλέον σαφέστατοι οι λόγοι που η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει νομική και πολιτική κάλυψη, την οποία και αναζητεί τόσο με τη σχετική πειρατική τροπολογία, η οποία αναμένεται να κατατεθεί από μέρα σε μέρα, αλλά και με την επικύρωση από τη Βουλή της σύμβασης παράδοσης του ναυπηγείου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας,Χρ. Ροκόφυλλος!

Σημειώνεται ότι η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ στο χώρο του ναυπηγείου και η συνέντευξη Τύπου αναβάλλεται για την ερχόμενη Παρασκευή.

Πλαταίνει ο αγώνας!

Τη δέσμευσή τους να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να έχει επιτυχία ο αγώνας των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα του ναυπηγείου, εκφράζουν με κοινό τους ψήφισμα το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας,τα Σωματεία Μετάλλου Αθήνας,τα Σωματεία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΚΑΖΗΣ, ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ, ΔΡΑΚΟΣ, ΠΟΛΕΜΗΣ, ΑΕG,η Πανελλήνια Ενωση εργατοτεχνιτών χωματουργικών μηχανημάτων,το Σωματείο Συνταξιούχων Μετάλλου Αθήνας,το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αθήνας και το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στο ναυπηγείο εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων ΔΕΚΟ και Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ