Τρίτη 24 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελία εργαζομένων της ΔΕΗ

Τη διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης της ΔΕΗ καταγγέλλουν εργαζόμενοι για ρουσφετολογικές σκοπιμότητες στη διαδικασία ανάθεσης καθηκόντων

Την καταστρατήγηση της αξιοκρατίας και των θεσμών από την τοπική διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης της ΔΕΗ και την επιτροπή μετατάξεων - αναθέσεων καταγγέλλουν με επιστολή τους 26 εργαζόμενοι στη Μηχανολογική Συντήρηση Χωρεμίου.

Στην επιστολή τους, που απευθύνεται στο διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου και κοινοποιείται στα υπουργεία Εργασίας και Βιομηχανίας, στη διοίκηση της ΔΕΗ και σε άλλους αρμόδιους φορείς, σημειώνουν ότι διαμαρτύρονται για τον τρόπο πλήρωσης ορισμένων κενών οργανικών θέσεων, με μετατάξεις και αναθέσεις καθηκόντων, τις οποίες ανακοίνωσε η διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου, τον Ιούνη του 1994.

Συγκεκριμένα, μία από τις κενές θέσεις αφορούσε έναν αρχιτεχνίτη για το συνεργείο ταινιοδρόμων της Μηχανολογικής Συντήρησης Χωρεμίου. Λίγο καιρό μετά ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της επιτροπής μετατάξεων με εξαίρεση τη θέση του αρχιτεχνίτη. Τελικά, το Δεκέμβρη του 1994 η επιτροπή έχρισε όχι έναν, αλλά τρεις αρχιτεχνίτες!

Οι εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονται, τονίζουν ότι δεν έχουν ενδοιασμούς για τους συναδέλφους τους που επιλέχθηκαν για τις τρεις θέσεις, αλλά για τη διαδικασία, η οποία έτυχε και της σιωπηλής ανοχής του τοπικού παραρτήματος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. Τονίζουν, επίσης, ότι όλη η διαδικασία γεννά εύλογα ερωτηματικά για τις ρουσφετολογικές και άλλες σκοπιμότητες που οδήγησαν στην καθυστέρηση της κρίσης της επιτροπής, την αύξηση των θέσεων αρχιτεχνιτών - χωρίς να έχουν ενημερωθεί προηγουμένως οι εργαζόμενοι - καθώς και για το αν τηρήθηκαν τα κριτήρια και τα τυπικά προσόντα που είχε ορίσει η διεύθυνση για την επιλογή των τριών αρχιτεχνιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ