Τρίτη 24 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑLBA
Τώρα υπόσχεται καταβολή των αποζημιώσεων

Η αγωνιστική παρέμβαση των 130 εργαζομένων στην επιχείρηση ιματισμού ALBA,στο Μπραχάμι, οι οποίες πραγματοποίησαν για δεύτερη φορά χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, καθώς και του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης ανάγκασε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Χ. Παρδάλη,να υποχωρήσει και να δεσμευτεί ότι θα καταβάλει τις αποζημιώσεις που τους οφείλει.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εργοδότης έκλεισε στις 23 Δεκέμβρη το εργοστάσιο, με την υπόσχεση ότι θα ξαναλειτουργήσει στις 3 Γενάρη. Αντί γι' αυτό όμως, έκλεισε το εργοστάσιο, απέλυσε όλες τις εργαζόμενες, χωρίς αποζημιώσεις και νοίκιασε την επιχείρηση σε νέα εταιρία, που ανήκει στο γιο του. Μάλιστα, με υποσχέσεις ότι θα τους καταβάλει όσα τους οφείλει με δόσεις στο αόριστο μέλλον και ότι θα ξαναπροσλάβει ορισμένες στη νέα εταιρία (μόνο 44 απ' τις 130 συνολικά), εκβίαζε τις εργαζόμενες να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν πρόκειται να πάρετε φράγκο, αν δεν υπογράψετε".

Μετά την τριμερή, η Χρ. Τσεντούρου,πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης, δήλωσε στην εφημερίδα μας: "Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων έφερε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Δε μένουμε όμως σ' αυτό. Είμαστε σε μια συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να επιβάλουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ