Παρασκευή 27 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δε θα ανεχθούμε τις προκλήσεις!

Καταγγέλλει την ΑΜΕRICAN EXPRESS που προσπαθεί να απολύσει συνδικαλιστή

Σαν κίνηση στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας των ξένων τραπεζών να διαλύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου, για να διευκολυνθεί η προώθηση ομαδικών απολύσεων με το πρόσχημα των αναδιαρθρώσεων, καταγγέλλει η ΓΣΕΕ την εμμονή της AMERICAN EXPRESS να απολύσει τον πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Η. Οικονομόπουλο!

Ο συνδικαλιστής παραπέμφθηκε από την Τράπεζα στην Επιτροπή του άρθρου 15, τον Οκτώβρη του 1994, η οποία έκρινε ότι οι κατηγορίες εις βάρος του ήταν αβάσιμες.Η ΓΣΕΕ τονίζει πως η επιμονή της Τράπεζας στην απόλυση του Η. Οικονομόπουλου,με την εκ νέου παραπομπή του στη δευτεροβάθμια επιτροπή, δημιουργεί όξυνση και "γεννά εύλογα ερωτηματικά για την πολιτική και το γενικότερο ρόλο που διαδραματίζουν οι πολυεθνικές τράπεζες στην Ελλάδα".

Επισημαίνει επίσης τον αρνητικό ρόλο που έχουν κατά καιρούς παίξει οι ξένες τράπεζες για την ελληνική οικονομία, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα γεγονός που εξηγεί το ενδιαφέρον αυτών των τραπεζών να λειτουργούν ανεξέλεγκτα διαλύοντας τους συλλόγους των εργαζομένων. Η ΓΣΕΕ και η ΟΤΟΕ τονίζουν ότι θα παρακολουθούν με προσοχή τη δράση των ξένων τραπεζών - ειδικότερα της AMERICAN EXPRESS - και θα επέμβουν για να προστατέψουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ