Παρασκευή 27 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Προτάσεις "ζωής" για 4 επιχειρήσεις!

Ενημερωτική συνάντηση χτες με τη ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

ΛΑΡΙΣΑ (του ανταποκριτή μας). -

Επισκέψεις στα τοπικά γραφεία των κομμάτων πραγματοποιεί αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενημερώνοντας για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του νομού. Συγκεκριμένα, θέτει τα αιτήματα που αφορούν στη λειτουργία της "ΡΟΜΑ", του Εργοστασίου Φίλτρων Τεχνητού Νεφρού, του Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας Γάλακτος και της "Θεσσαλικής Χαρτοποιίας".

Χτες αντιπροσωπεία του ΕΚ, από τους Σ. Τσουκαλά,πρόεδρο, Τ. Τσιαπλέ, γενικό γραμματέα, Τ. Γιαλαμά,αντιπρόεδρο, και άλλα μέλη της διοίκησης, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΚΚΕ, όπου είχε συνάντηση με το γραμματέα της ΝΕ. Λάρισας του Κόμματος Γ. Νταφούλη και άλλα στελέχη. Το Εργατικό Κέντρο ζητά:

  • Για τη "ΡΟΜΑ ΑΕ", να προχωρήσει η ΑΤΕ και η κυβέρνηση στην εξόφληση της καταβολής των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων εντόκως στους εργαζόμενους και να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες επαναλειτουργίας της πλεκτοβιομηχανίας με ευθύνη της ΑΤΕ.
  • Για το Εργοστάσιο Φίλτρων Τεχνητού Νεφρού, να δημιουργηθεί άμεσα επιτροπή που θα μελετήσει τη λειτουργία του, με την ευθύνη του κράτους.
  • Για το Εργαστήρι Ελέγχου Ποιότητας Γάλακτος, αφού επισημαίνει τη δέσμευση των βουλευτών του νομού να καταθέσουν άμεσα τροπολογία στη Βουλή, που θα υποχρεώνει τους παραγωγούς στον έλεγχο του γάλακτος, ζητάει την επαναλειτουργία του.
  • Για τη "Θεσσαλική Χαρτοποιία", αφού διαμαρτύρεται εντόνως στη νέα ρύθμιση υπέρ του νέου ιδιώτη - ιδιοκτήτη, ζητάει την επιστροφή του εργοστασίου στον ΟΑΕ, ώστε να λειτουργήσει παράλληλα με την "Αθηναϊκή Χαρτοποιία". Επίσης να οριστεί επιτροπή ελέγχου που θα καταγράψει και θα συγκρίνει την υπάρχουσα περιουσία του εργοστασίου με κείνη που παρέλαβε όταν το αγόρασε ο "Ομιλος Πίσσα". Τέλος, ζητάει να συνταξιοδοτηθούν και όσοι απ' τους 39 εργαζόμενους της "Θεσσαλικής" θέλουν να κάνουν χρήση της μειωμένης σύνταξης και δεν τους επιτρέπεται από κάποιες διατάξεις του νόμου.

Η αντιπροσωπεία του ΕΚ, ενημέρωσε ακόμα ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νομού, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συγκέντρωση την Τετάρτη, 8 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ