Παρασκευή 27 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΣΕΕ
Στο Σκαραμαγκά, αλλά όχι μπροστά στους εργάτες!

Στο χώρο του ναυπηγείου συνεδριάζει σήμερα η διοίκηση της Συνομοσπονδίας. Ωστόσο, η πλειοψηφία της απέρριψε την πρόταση της ΕΣΑΚ να είναι η συνεδρίαση ανοικτή

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά συνεδριάζει σήμερα στις 10.30 το πρωί η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ,προκειμένου να συζητήσει και να καθορίσει τη στάση της απέναντι στο ξεπούλημα του τελευταίου υπό δημόσιο έλεγχο ναυπηγείου της χώρας.

Ενα ξεπούλημα του οποίου οι όροι - όπως αυτοί διατυπώνονται στο κείμενο του δημόσιου διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού που κήρυξε η ΕΤΒΑ με κυβερνητική εντολή - συνιστούν ένα τεράστιο σκάνδαλο. Σημειώνεται ότι η μέγιστη απαίτηση της κυβέρνησης από τον αγοραστή, για την παράδοση του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Μεσογείου είναι μια... εγγυητική επιστολή 500 εκατ. δραχμών. Δεν εξασφαλίζεται η παραμονή στη δουλιά, έστω και για έναν εργαζόμενο από τους 3.098, ενώ επιτρέπεται ακόμα και ο διαμελισμός του ναυπηγείου!

Πάντως, η άρνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ") να αποδεχτεί την πρόταση της ΕΣΑΚ, να γίνει η συζήτηση μπροστά στους εργαζομένους του ναυπηγείου, στο βαρύ ελασματουργείο, αποτελεί ένα μελανό σημείο της σημερινής συνεδρίασης. Ιδιαίτερα, επειδή υπάρχει και το κακό προηγούμενο του... "ο γέγονε, γέγονε" για τη διάλυση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, που "είπε" με την απόφασή της η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας συνεδριάζοντας πριν μερικούς μήνες στην Ερμούπολη της Σύρου, με ευθύνη της ίδιας πλειοψηφίας. Υπενθυμίζεται ότι και σε εκείνη τη συνεδρίαση η πλειοψηφία δεν είχε δεχτεί να είναι παρόντες οι απολυμένοι του ναυπηγείου του Νεωρίου.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕΓιώργος Μαυρίκος σχετικά με τη σημερινή συζήτηση δήλωσε: "Η συνεδρίαση θα έπρεπε να γίνει στο βαρύ ελασματουργείο, για να ξέρουν οι εργαζόμενοι τι υποστηρίζει κάθε τάση. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε ή να κρύψουμε από τους εργαζόμενους, αντίθετα θέλουμε να είναι ενήμεροι και να δραστηριοποιούνται. Τελικά η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ θα κριθεί όχι από... "τα λόγια τα μεγάλα", αλλά από τις πράξεις. Υπεράσπιση του ναυπηγείου σημαίνει πάλη ενάντια στις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, αγώνας για να παραμείνει το ναυπηγείο 100% στο δημόσιο, συντονισμός της πάλης των εργαζομένων του χώρου και αλληλεγγύη από όλο το λαϊκό κίνημα. Ελπίζουμε αυτή η Ολομέλεια να μην είναι ανάλογη με εκείνη στη Σύρο και να θυμίζει το δολοφόνο που γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος". Μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ θα ακολουθήσει στη 1 το μεσημέρι κοινή συνέντευξη Τύπου του σωματείου "ΤΡΙΑΙΝΑ",της Συνομοσπονδίας, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ