Κυριακή 15 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποκρούουμε την ποινικοποίηση των αγώνων μας

Σχετικά με την απόφαση του εισαγγελέα Τζανακάκη να ποινικοποιήσει ουσιαστικά τους μαθητικούς αγώνες, οι δύο μαθητές υπογραμμίζουν:

Αγης: Οι μαθητές, στο σύνολό τους, το είδαν σαν μια πράξη εκφοβισμού που θέλει να στιγματίσει τους μαθητικούς αγώνες. Κατά πόσο είναι αυτόβουλα όλα αυτά τα πράγματα; Ξύπνησε, δηλαδή, ο κύριος Τζανακάκης μια ωραία πρωία και του ήρθε να ποινικοποιήσει τους μαθητικούς αγώνες των καταλήψεων; Και αμέσως μετά βγαίνει ο υπουργός και κάνει δηλώσεις εκφράζοντας την αντίθεσή του σ' αυτές τις κινητοποιήσεις; Δεν είναι ακόμα τυχαίο το ότι βγαίνουν κυβερνητικές οργανώσεις και λένε "είμαστε υπέρ των καταλήψεων". Αυτά όλα δεν είναι τυχαία. Κάπου οδηγούν.

Αλέκος: Σε κάποια σχολεία έχουν γίνει κάποιες ζημιές. Αλλά μάλλον ένα καλό καθάρισμα είναι αυτό που χρειάζεται ουσιαστικά. Σε ορισμένα σχολεία, είχαμε και κάποιες ζημιές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έγιναν από μαθητές. Σε καμία περίπτωση όμως,δεν επιτρέπουμε και δε δεχόμαστε τη δράση της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας στο χώρο των μαθητών γιατί πιστεύουμε ότι έχει δύο κυρίως στόχους: Πρώτον, το να τρομοκρατήσει τους ίδιους τους μαθητές και να ποινικοποιήσει σταδιακά κάθε μορφή αγωνιστικής πρωτοβουλίας που παίρνουμε, αλλά και να δώσει την ευκαιρία για ένα παιχνίδι Εισαγγελίας - υπουργείου, όπου το υπουργείο Παιδείας βγαίνει και παριστάνει τον καλό και τον ευγενικό που υποστηρίζει δήθεν τους αγώνες των μαθητών και τη δυνατότητά τους να αγωνίζονται, την ελευθερία τους κλπ. Ενώ ξέρουμε, ουσιαστικά, ότι ο υπουργός δεν είναι κάποιος τεχνοκράτης, είναι ένας πολιτικός, μέλος της κυβέρνησης, μπορεί να πάρει κάποια μέτρα. Πρόκειται για πολιτική απόφαση κι όχι απόφαση που την έχει πάρει κάποιο πρόσωπο και την έχει κινήσει μόνο του.

Το μαθητικό κίνημα όμως, παρότι είναι ακόμα νέο, παρότι δεν έχει ακόμα αγωνιστική εμπειρία και ωριμότητα, δε θα επιτρέψει σε κανέναν να το διασπάσει και να τρομοκρατήσει τους μαθητές και να τους αποσπάσει από τους αγώνες τους, είτε αυτός κρατάει κάποιο ένταλμα και έχει την υποστήριξη της Αστυνομίας, είτε αυτός κρατάει κάποια μολότοφ και κάποιο μαδέρι και δημιουργεί επεισόδια στις πορείες, είτε με τη δράση του και τις προτάσεις του αποπροσανατολίζει τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ