Κυριακή 15 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στη μνήμη Αντρέα Αναγνωστόπουλου

Με το τέλος του χρόνου πέθανε ο γνωστός στους χημικούς - και όχι μόνο - συνάδελφος, φίλος, αγωνιστής και σύντροφος, ο χημικός Αντρέας Αναγνωστόπουλος (Μαύρος).

Γεννημένος στη μεσσηνιακή γη, έζησε, σπούδασε και αγωνίστηκε αταλάντευτα μέχρι και την τελευταία εβδομάδα της ζωής του στο πλευρό του Λαϊκού Κινήματος για τα ιδανικά της ειρήνης, της κοινωνικής προόδου και του σοσιαλισμού.

Από τα φοιτητικά του χρόνια μέσα από τις γραμμές της ΟΚΝΕ - 1941, του ΕΑΜ Νέων, της ΕΠΟΝ - σπουδαστών - της οποίας υπήρξε βασικό στέλεχος, και του ΚΚΕ που έγινε μέλος και στέλεχος από το 1943, στάθηκε όρθιος και ακλόνητος παρ' όλες τις διώξεις. Αξιος επιστήμονας, συνδύασε αποδοτικά την επαγγελματική του ιδιότητα με τους πολύχρονους αγώνες για τη λύση των προβλημάτων του κλάδου των χημικών. Πρόσφερε πάρα πολλά στο φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας.

Ηταν παρών σ' όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της κατοχής και μέχρι το τέλος της ζωής του. Στάθηκε ανυποχώρητος, ασυμβίβαστος, μαχητικός, υποδειγματικός Κομμουνιστής.

Εμείς, οι φίλοι σου, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον τίμιο δρόμο της ανιδιοτέλειας, της πάλης για την ειρήνη, της προόδου και του σοσιαλισμού.

Στην αιώνιά σου μνήμη προσφέρουμε στο Κόμμα που τόσο του στάθηκες πιστός, 100.000 δραχμές για να επουλώσει τις "πληγές" που του δημιούργησε η πλημμύρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ