Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ
Παλιοί και νέοι λογαριασμοί

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται σήμερα τους παλιούς γνώριμους Καταλανούς που δεν έχουν ακόμα νίκη

Η Μπανταλόνα δε δικαίωσε όσους πιστεύουν ότι οι πρωταθλητές πρέπει να στέκονται στο ύψος τους. Ο τίτλος που... άρπαξε πέρυσι στο Τελ Αβίβ από τον Ολυμπιακό, με το τρίποντο του Κορν. Τόμσον και την αδυναμία του Πάσπαλιε ν' αλλάξει τη μοίρα των Πειραιωτών από τη γραμμή των ελεύθερων βολών, αποδείχτηκε... καταραμένος. Οι Καταλανοί, έκτοτε δε σταύρωσαν νίκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μετά από εννέα αγωνιστικές, έχουν 4 ήττες στην έδρα τους και 5 μακριά από την Μπανταλόνα. Ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες, μια και δεν είναι οποιαδήποτε ομάδα, αλλά η πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πριν το παιχνίδι του Α γύρου, ο Γ. Ιωαννίδης δήλωνε ότι δεν επιδίωκε να πάρει καμία ρεβάνς. Κατάφερε όμως ν' ανοίξει βεντέτα με τους Ισπανούς. Απ' τη μια η αποβολή των Βολκόφ, Μοράλες που συνεπλάκησαν, απ' την άλλη η ένταση του αγώνα που κρίθηκε στον πόντο στην παράταση (76-75 υπέρ του Ολυμπιακού), είχε σαν αποτέλεσμα ν' ακουστούν βαριές κουβέντες. "Είσαι πολύ μικρός ακόμα" είπε ο Γ. Ιωαννίδης στον Π. Μαρτίνεθ, κατηγορώντας τον ότι προετοίμασε τους παίκτες του για βρόμικο παιχνίδι. Η απάντηση του Ισπανού προπονητή ήταν το ίδιο σκληρή. "Στα 29 μου, το 1990, έπαιξα σε ένα τελικό και πήρα ένα κύπελλο Κόρατς. Ο Ιωαννίδης δεν έχει κερδίσει τίποτα στην Ευρώπη και είναι γέρος για να τα καταφέρει τώρα". Ο Μαρτίνεθ λίγες μέρες αργότερα χρεώθηκε την αποτυχία της πρωταθλήτριας και διώχτηκε από τον πάγκο. Το επεισόδιο λογικά θα πρέπει να θεωρείται λήξαν, εκτός κι αν ο Γ. Ιωαννίδης έχει διαφορετική άποψη.

Σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι, έχουν πάντως αντιστραφεί οι όροι. Πρωταγωνιστής ήταν ο Σιγάλας, ενώ από τους Ισπανούς απουσίαζε ο Βιγιακάμπα. Στις 21.45 που θα ξεκινήσει το σημερινό παιχνίδι (ζωντανή μετάδοση ΑΝΤ-1), ο πρώτος θα είναι στην εξέδρα και ο δεύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες της Μπανταλόνα έχουν χάσει το τρένο της πρόκρισης, αλλά όπως έδειξαν πριν μια βδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, τα δίνουν όλα για την αξιοπρέπεια. Ισως γι' αυτό να είναι κι επικίνδυνοι. Με τον Ολυμπιακό θα αγωνιστούν οι Φασούλας, Νάκιτς που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ