Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αχ ... καρδίτσα μου

Ο Παναθηναϊκός διάλεξε για ταίρι του τον Ολυμπιακό, που χρωστάει να περάσει την Καρδίτσα. Τυχερή η ΑΕΚ με Εθνικό. Εδεσσαϊκός - Λάρισα και Καβάλα - Ιαλυσός τα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών

Στημένη την είχε η κληρωτίδα στους αιωνίους αντιπάλους. Πριν καλά καλά ευχηθούν τα απευκταίο, τους πήγε κατευθείαν για... στεφάνι. Η ειρωνεία είναι ότι την κουμπαριά την έκανε άθελά του ο ίδιος ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.Ο κύριος Πρίντζης,λοιπόν, κλήθηκε να "επιλέξει" το ταίρι της ομάδας του. Τράβηξε στην τύχη ένα μπαλάκι κι εκείνο έγραφε... Ολυμπιακός ή Καρδίτσα.Πω πω... καρδίτσα μου τι έκανα, θα σκέφτηκε ο κοψοχέρης! Οι δηλώσεις, που έκανε μετά, έδειξαν ότι θεωρεί δεδομένο πως αντίπαλος του Παναθηναϊκού θα είναι ο Ολυμπιακός και όχι η Καρδίτσα, όπως ίσως θα προτιμούσε.

Είπε συγκεκριμένα, ότι δε θεωρεί το ζευγάρι πρόωρο τελικό, γιατί στο Κύπελλο ειδικά δεν υπάρχουν μεγάλοι και μικροί. Εξέφρασε δε την ελπίδα να μη γίνουν έκτροπα, όπως στον αγώνα πρωταθλήματος και να "παιχτούν οι δυο αγώνες στο γήπεδο"...

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Α. Ποφιλας θεωρώντας και αυτός βέβαιη την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος της Καρδίτσας, παρά το 0-1 που τη χωρίζει απ αυτήν, περιορίστηκε να πει ότι θεωρεί αβαντάζ τη διεξαγωγή του επαναληπτικού στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα για τον Ολυμπιακό. Εξαιτίας των αναβολών αγώνων του για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο ο μήνας Φλεβάρης είναι γι' αυτόν ένας Γολγοθάς. Οι Πειραιώτες είναι υποχρεωμένοι να δίνουν αγώνες κάθε Κυριακή και Τετάρτη. Και μάλιστα δύσκολους αγώνες. Θυμίζουμε, ότι η συνάντηση με τον Αρη, που εκκρεμεί, έχει προγραμματιστεί για τη 1 του Φλεβάρη, ενώ ο επίσης εκκρεμής αγώνας Κυπέλλου με την Καρδίτσα, θα γίνει στις 15 του ίδιου μήνα. Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, αν περάσει την Καρδίτσα, θα τα δώσει στις 22/2 στο ΟΑΚΑ και στη 1/3 στο Καραϊσκάκη.

Οπως είναι φυσικό από τη χτεσινή κλήρωση των προημιτελικών ευνοήθηκαν όλοι οι άλλοι. Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ,που ζευγάρωσε με τον Εθνικό,ο οποίος με τη σειρά του ευελπιστεί σε καλές εισπράξεις. Τα άλλα δυο ζευγάρια παίζονται στα ίσα. Ο Εδεσσαϊκός με τη Λάρισα και η Καβάλα με το φαινόμενο της Β Εθνικής, τον Ιάλυσο Ιαλυσσού,θα παλέψουν ισότιμα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια με τη σειρά που προέκυψαν από την κληρωτίδα:

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ή Καρδίτσα

Καβάλα - Ιάλυσος Ιαλυσσού

ΑΕΚ - Εθνικός

Εδεσσαϊκός - Αγροτική Λάρισα

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 22 του Φλεβάρη και οι επαναληπτικοί στη 1 του Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ