Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ 2-3
Οι νέοι είχαν όρεξη

Η Εθνική ομάδα κατάφερε χάρη στον ενθουσιασμό των αναπληρωματικών να ανατρέψει το σε βάρος της 2-0

Πολύ χρήσιμα συμπεράσματα θα πρέπει να έβγαλε τελικά ο Κώστας Πολυχρονίου από το χτεσινό φιλικό παιχνίδι της διπρόσωπης Εθνικής ομάδας στη Λάρνακα. Είδε στην αρχή τους βασικούς, πλην Αποστολάκη, Τσαλουχίδη, Μαχλά,να παίζουν νωθρά, ανοργάνωτα, ασόβαρα και να δέχονται από τους μέτριους Κυπρίους δυο γκολ. Και είδε στη συνέχεια τους αναπληρωματικούς με επικεφαλής τους Φρατζέσκο, Τσάρτα, Νταμπίζα να παίζουν ζωντανά, οργανωμένα, σοβαρά, να ανατρέπουν το 0-2 και να κερδίζουν 3-2.

Απλά τα πράγματα. Οι βασικοί είδαν το παιχνίδι σαν αγγαρεία. Εβρεχε κιόλας, ήταν βαρύ το γήπεδο, γιατί να σκοτωθούν; Αρνητική διαπίστωση, που δεν την ισορροπεί η εντελώς διαφορετική νοοτροπία που παρουσίασαν οι νεότεροι. Αυτό έλειπε να μην αντιτάξουν τουλάχιστον τον ενθουσιασμό...

Ο Γ. Χ. Γεωργιάδης,που έκανε ένα τρακαρισμένο ντεμπούτο, ευτύχησε να μειώσει το σκορ στο 35 με σουτ έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το σώμα του Χριστοδούλου αλλάζοντας πορεία. Ο Φρατζέσκος με... δεξί σουτ ισοφάρισε στο 72 και ο Βρύζας με αριστερό σουτ στο 83 πέτυχε το γκολ της νίκης. Τα γκολ των Κυπρίων, που προηγήθηκαν, πέτυχαν ένας... Σέρβος και ένας... Ελληνας. Ο Σίνισα Κόκιτς στο 10 με κεφαλιά και ο... Καλιτζάκης στο 26 με προβολή σε σέντρα του Μαλέκου. Ο Μαλέκος, ο κορυφαίος Κύπριος, σημάδεψε στο 87 το δοκάρι από τη βούλα του πέναλτι. Το πέναλτι ήταν δώρο του Κύπριου διαιτητή Γεωργίου, που κιτρίνισε τους Αποστολάκη - Τσαλουχίδη.

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγιώτου (46 Πετρίδης), Καλοθέου (46 Λάρκου), Πίττας (65 Χατζηλούκας), Κωνσταντίνου, Χριστοδούλου, Κώστα, Ανδρέου Ι (46 Ανδρέου ), Χαραλάμπους (43 Φασουλιώτης), Κόκιτς (60 Σαββίδης), Σωτηρίου (70 Ηλία), Μαλέκος.

ΕΛΛΑΔΑ: Μιχόπουλος (46 Ατματζίδης), Αποστολάκης, Γεωργιάδης (46 Σακελλαρίδης), Καλιτζάκης (46 Παυλόπουλος), Βλάχος (46 Νταμπίζας), Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης (46 Πουρσανίδης), Νιόπλιας (46 Μαραγκός), Μαχλάς (65 Βρύζας), Τουρσουνίδης (46 Τσάρτας), Αλεξανδρής (46 Φρατζέσκος).Μετά τον αγώνα ο Κ.Πολυχρονίου ήταν πυρ και μανία με όσους είδαν το παιχνίδι σαν αγγαρεία και έπαιξαν αδιαφορία.Ταυτόχρονα επλεξε το εγκώμιο των νέων και ιδιαίτερα του Πουρσανίδη που χρησιμοποιήθηκε στη θέση του λίμπερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ