Παρασκευή 27 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Το ΣτΕ ολιγωρεί μπροστά στις καταστροφές

Ανακοίνωση - καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής

Η Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας με χτεσινή ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη ολιγωρία που επιδεικνύει το Συμβούλιο της Επικρατείας στην έκδοση αποφάσεων που θα σταματούν την καταστροφική μανία του Μεγάρου Μουσικής εναντίον του Πάρκου. Παράλληλα, καταγγέλλει τον Οργανισμό του Μεγάρου (ΟΜΜΑ) και προσωπικά τον Χρ. Λαμπράκη ότι μετέρχονται δόλιες μεθόδους και ψευδή στοιχεία κατά των εκφραστών της κοινής γνώμης και των πολιτών που εναντιώνονται στα αντιπεριβαλλοντικά σχέδιά τους και απαιτούν το σεβασμό της νομιμότητας.

Συγκεκριμένα η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει:

  • Μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι το Δ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας δεν έχει εκδώσει ακόμη την απόφασή του για την άδεια εκσκαφών του ΟΜΜΑ στο Πάρκο Ελευθερίας. Αν και έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τη συζήτηση στο ακροατήριο και την εισήγηση, υπέρ της ακύρωσης της άδειας, του παρέδρου κ. Παραρά, η απόφαση καθυστερεί και δικαιολογημένα δημιουργείται η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι θα εκδοθεί μετά το πέρας των εκσκαφών, όταν θα είναι ανώφελη!
  • Επίσης, μας κάνει εντύπωση ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν έχει ακόμη συζητήσει την προσφυγή κατά της παραχώρησης του χώρου του Πάρκου στον ΟΜΜΑ, παρ' όλο που έχει υποβληθεί εδώ και ενάμιση χρόνο και έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία της Ολομέλειας από τον περασμένο Ιούνη. Για ένα τέτοιο φλέγον θέμα που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη δε δικαιολογείται τέτοια καθυστέρηση. Οι εκσκαφές προχωρούν σε έναν αμφισβητούμενο χώρο και το ΣτΕ οφείλει να πάρει θέση πριν ολοκληρωθεί η καταστροφή.
  • Ο ΟΜΜΑ και ο κ. Χρ. Λαμπράκης μπροστά στην αδυναμία τους να προωθήσουν τα παράνομα σχέδιά τους όπως αυτοί θέλουν και ευρισκόμενοι σε απομόνωση στα μάτια της κοινής γνώμης, έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και μετέρχονται δόλιων μεθόδων χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία κατά των εκφραστών της κοινής γνώμης και των πολιτών που εναντιώνονται στα σχέδιά τους και απαιτούν σεβασμό της νομιμότητας. Με την παντοκρατορία που διαθέτει στα ΜΜΕ ο κ. Λαμπράκης επιχειρεί μια προπαγανδιστική εκστρατεία ενημέρωσης, από την οποία αποκλείεται κάθε αντίθετη άποψη.
  • Μετά την ακύρωση του ΠΔ Κατσιγιάννη για το Πάρκο από το ΣτΕ και την επαναφορά σε ισχύ του Διατάγματος του 1976 με το οποίο χαρακτηρίζεται ο χώρος ως κοινόχρηστο πράσινο, το Δασαρχείο όφειλε να διακόψει την αποψίλωση του χώρου και τις εκσκαφές και να τον κηρύξει αναδασωτέο.

Τέλος, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι "είναι αποφασισμένη να ακυρώσει τις παράνομες, ανήθικες και περιβαλλοντοκτόνες επιβουλές των υποχθόνιων δήθεν "ισχυρών" συμφερόντων. Τα χρήματα του ελληνικού λαού πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να γίνει το Πάρκο ένας δημόσιος χώρος αναπνοής και όχι ένα ιδιωτικό φέουδο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η "βραδυπορία" (1995-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ