Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
"Ορους" θέτει ο Αντ. Σαμαράς

Παρατείνει την "αγωνία" των υπόλοιπων παικτών στο παιχνίδι της εξουσίας αλλά και το κέντρισμα της δημοσιότητας ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντ. Σαμαράς,αποφεύγοντας και χτες να ανακοινώσει το πρόσωπο του υποψηφίου που θα προτείνει για Πρόεδρο. Είναι αμφίβολο αν θα το κάνει σήμερα ή αύριο. Δείχνοντας να "απολαμβάνει" το ρόλο του "ρυθμιστή των εξελίξεων" και επιχειρώντας να επωφεληθεί όσο είναι δυνατόν "πολιτικά" από την "ευνοϊκή συγκυρία", ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης δε φαίνεται διατεθειμένος να συγκατανεύσει εύκολα σε μια άμεση λύση του θέματος της προεδρικής εκλογής. Ο σοβαρότερος λόγος είναι ότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να αναλάβει το κόστος να στηρίξει μια κυβέρνηση της οποίας "η εικόνα διαρκώς χειροτερεύει και δεν μπορείς να ξέρεις τι θα ξημερώσει αύριο", όπως επισημαίνουν στην Πανδρόσου.

Υπό το νέο αυτό πρίσμα, ο Αντ. Σαμαράς αναζητά τρόπους που θα του επιτρέψουν να αποφύγει το χαρακτηρισμό του σωσίβιου της κυβέρνησης, χωρίς να αποκλείεται από το σκεπτικό του το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Στα πλαίσια αυτά αναμένεται να σκληρύνει τη στάση του και να εμφανιστεί ως "σκληρός διαπραγματευτής" του Α. Παπανδρέου, θέτοντας "όρους" κατά την προσφιλή τακτική του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση του ονόματος, μάλλον αύριο η μεθαύριο, θα συνοδεύεται από όρους, τους οποίους θα πρέπει να ικανοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, αν θέλει να "πάνε μαζί". Οι "όροι" θα αφορούν θέματα εξωτερικής πολιτικής, θεσμικές αλλαγές, οικονομικά αιτήματα κ.ά. Στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν, ο Αντ. Σαμαράς θα αποσύρει τον υποψήφιο, ο οποίος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Κ. Στεφανόπουλος.

Τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης έχει πυκνές συναντήσεις με διάφορους επιχειρηματίες, τους οποίους "συμβουλεύεται" για την τακτική του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 7 από τους 10 βουλευτές του κόμματος του, προτείνουν το όνομα του Κ. Στεφανόπουλου,ενώ 2 προτείνουν τον Α. Μάνεση. Οσον αφορά το ζήτημα των πρόωρων εκλογών οι βουλευτές της Πολιτικής Ανοιξης τάσσονται κατά, ενώ τα λεγόμενα κομματικά στελέχη επιζητούν τη διεξαγωγή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ