Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ικανοποιημένος ο Κ. Στεφανόπουλος

"Σαν έτοιμος από καιρό" εμφανίστηκε αμέσως μετά το πρωθυπουργικό διάγγελμα ο Κ. Στεφανόπουλος,εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιλογή του Α. Παπανδρέου, η οποία θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αν και η ΝΔ και το ΚΚΕ είχαν στηρίξει την υποψηφιότητά του.

Ολόκληρη η γραπτή δήλωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου έχει ως εξής:

"Οφείλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, διότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει την υποψηφιότητά μου, τόσο δε περισσότερο, διότι προτείνομαι από ένα χώρο, με τον οποίο είχα διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις στο παρελθόν. Η ικανοποίησή μου θα ήταν πληρέστερη αν και τα άλλα κόμματα, η ΝΔ και το ΚΚΕ, είχαν λάβει ευνοϊκή απέναντί μου θέση. Τούτο λέγω, όχι γιατί δεν κατανοώ τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν αντιθέτως, αλλά για να δηλώσω την εκτίμησή μου στη συμβολή τους στη λειτουργία του πολιτεύματος".

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε ότι "ανέμενε όπως όλος ο κόσμος την υποψηφιότητά του", αλλά πρόσθεσε υπήρχε αβεβαιότητα. Εξήγησε ότι η αναφορά του στη ΝΔ και το ΚΚΕ είχε την έννοια της έκφρασης της εκτίμησής του για το ρόλο που παίζουν όλα τα κόμματα στη λειτουργία του πολιτεύματος.

Τέλος κάλεσε τους Αχαιούς βουλευτές της ΝΔ, αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, "να μη θέσουν σε κίνδυνο τη θέση τους".

Αργά το βράδυ αναμενόταν τηλεφωνική επικοινωνία του Κ. Στεφανόπουλου με τον Α. Παπανδρέου, καθώς και με τον Αντ. Σαμαρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ