Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
Σε θέση άμυνας απέναντι στη ΝΔ

Διχάζει την Πανδρόσου ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο Αντ. Σαμαράς

Σε "θέση άμυνας" απέναντι στη νεοδημοκρατική προπαγάνδα βρίσκεται από χτες η ηγεσία της Πολιτικής Ανοιξης, μετά την επιλογή Στεφανόπουλου από το ΠΑΣΟΚ.

Στην Πανδρόσου αναζητούν τρόπους απάντησης στη βασική κατηγορία που τους απευθύνει η Ρηγίλλης ότι "παρατείνουν τη ζωή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιπλέον έχουν φέρει στην εξουσία".

Στα πλαίσια αυτά, τα στελέχη του κόμματος Σαμαρά οχυρώνονται πίσω από τη δικαιολογία ότι "το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που ακολούθησε στην επιλογή του Κ. Στεφανόπουλου", χωρίς όμως ιδιαίτερη πειστικότητα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Α. Γεροντόπουλος,ο οποίος δήλωσε ότι "αισθανόμαστε ικανοποίηση, αφού λένε ότι θα ψηφίσουν το δικό μας υποψήφιο".

Απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ για συμφωνία ΠΑΣΟΚ - Πολιτικής Ανοιξης, υποστήριξε ότι "όλος ο κόσμος ξέρει πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Ούτε καν με τον Κ. Στεφανόπουλο συζητήσαμε πριν ανακοινώσουμε τη δική μας πρόταση".

Ταυτόχρονα όμως τα στελέχη της Πολιτικής Ανοιξης εμφανίζονται διχασμένα απέναντι στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η ηγεσία του κόμματος.

Οι διαφωνούντες υποστηρίζουν ότι το χαρτί της Προεδρίας "ήταν το μόνο που είχαμε για να παίξουμε το ρυθμιστικό ρόλο μας. Τώρα που το κάψαμε, τι θα κάνουμε τα επόμενα δυόμισι χρόνια". Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης δηλώνουν ότι θα ήταν προτιμότερο να αφήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα να εκλέξουν Πρόεδρο και "ο Σαμαράς να μείνει απ' έξω".

Από την άλλη οι υποστηρικτές της απόφασης του Αντ. Σαμαρά δηλώνουν ότι η επιλογή Στεφανόπουλου "προκάλεσε κραυγή ανακούφισης στην αγορά", πράγμα που ευελπιστούν ότι θα έχει ανάλογο αντίκτυπο στη στήριξη του κόμματος από τους επιχειρηματίες και δεύτερον ότι εναρμονίζεται με το λαϊκό αίσθημα που δεν ήθελε πρόωρες εκλογές. Το τελευταίο, δηλώνουν, είναι η καλύτερη ασπίδα απέναντι στις πιέσεις της ηγεσίας της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ