Παρασκευή 17 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΔΟΛΑΡΙΟ: Κατά δύο δραχμές φθηνότερο θα πωλείται σήμερα το δολάριο ΗΠΑ από τις εμπορικές τράπεζες σε σχέση με χτες. Συγκεκριμένα, ενώ η χτεσινή τιμή πώλησης του δολαρίου ήταν 241.536 δρχ. για σήμερα η τιμή πώλησής του διαμορφώνεται στις 239.899 δρχ.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Την αυτόματη εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, καθώς και των πιστωτικών καρτών ΕΜΠΟΡΟΚΑΡΤΑ και ΕΜΠΟΡΟΚΑΡΤΑ VISA, προσφέρει η τράπεζα ιδιωτών της Εμπορικής Τράπεζας. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η τράπεζα δίνει τη δυνατότητας στους πελάτες της να εξοφλούν τους λογαριασμούς στην ημερομηνία λήξης τους, με αντίστοιχη χρέωση ενός τραπεζικού λογαριασμού που τηρούν στην Εμπορική Τράπεζα. Για να ενταχθεί στο σύστημα της αυτόματης εξόφλησης ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει μια αίτηση πάγιας εντολής και μαζί με τους λογαριασμούς των Οργανισμών που θέλει να πληρώνει, τα υποβάλλει σε ένα από τα καταστήματα της τράπεζας.

ΕΟΤ: Καθορίστηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ η διαδικασία σφράγισης των τουριστικών επιχειρήσεων κάθε κατηγορίας που λειτουργούν χωρίς το ειδικό σήμα λειτουργίας. Σύμφωνα με την απόφαση τη σφράγιση θα κάνουν αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΟΤ παρουσία ενός εκπροσώπου του κλάδου, ενώ η απόφαση θα θυροκολλείται σε εμφανές σημείο της επιχείρησης.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ: Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και με τον πρόεδρο της ΝΔ είχε προχτές αντιπροσωπεία των ξενοδόχων, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες, από παλιότερα δάνεια. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα τις δυνατότητες εξαίρεσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από τις διατάξεις του νόμου 2000/90 περί ειδικής εκκαθάρισης των επιχειρήσεων, και σε συνεργασία με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας την καταγγελία των ξενοδόχων για παράνομο εκτοκισμό των δανείων του από τις τράπεζες. Επίσης, η ΠΟΞ καλεί τους ξενοδόχους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 8 Μάρτη.

ΦΑΡΜΑΚΑ: Επιτυχημένη χρονιά θεωρείτε το 1994 για τον Ομιλο Lavifarm, αφού όπως προκύπτει από τον ετήσιο απολογισμό ο τζίρος ξεπέρασε τα 21 δισ. δρχ. παρουσιάζοντας αύξηση 23% σε σύγκριση με το 1993. Αυτό γίνεται γνωστό από ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η βιομηχανική εταιρία φαρμακευτικών, χημικών και καλλυντικών προϊόντων LAVIFARM ΑΕ. Σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια εταιρία, όπου παρουσιάζονται στοιχεία ετήσιου απολογισμού της LAVICOSMETICA, μέλους του ομίλου Lavifarm, παρατηρείται επίσης αύξηση του τζίρου κατά 26%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ