Παρασκευή 17 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύσκεψη για την Τράπεζα Κρήτης

Ακανθώδης αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να συμβιβάσει τα αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν τον έλεγχο της Τράπεζας Κρήτης. Αποτέλεσμα των πιέσεων, που δέχεται η κυβέρνηση από τους υποψήφιους αγοραστές, είναι η καθυστέρηση της έκδοσης του νομοσχεδίου που έχει αναλάβει να συντάξει η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ ακόμα δεν έχει εκδοθεί η εισαγγελική δίωξη κατά του προσωρινού επιτρόπου Κ. Καλυβιανάκη,ο οποίος κατηγορείται για οικονομική κακοδιαχείριση την περίοδο της επιτροπείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα θέματα αυτά σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με τη συμμετοχή τουΓ. Παπαντωνίου και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Λ. Παπαδήμου.

Οπως είχε αναφέρει ο τελευταίος την προηγούμενη Παρασκευή, με αφορμή την παρουσίαση του νομισματοπιστωτικού προγράμματος του 1995, το σχετικό νομοσχέδιο που θα προβλέπει την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Τράπεζας Κρήτης, θα είχε ολοκληρωθεί τις προσεχείς 10 ημέρες. Με το νομοσχέδιο αυτό η τράπεζα θα χωριστεί σε δύο τμήματα, στο "υγιές" χωρίς τις οικονομικές αμαρτίες του παρελθόντος το οποίο και θα πωληθεί, ενώ το δεύτερο τμήμα θα φορτωθεί τις ζημιές της τράπεζας, κατά την Κοσκωτική και μετακοσκωτική περίοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ