Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
Νέες αγορές όπλων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσφερθεί να πουλήσουν εξοπλισμό προηγμένης στρατιωτικής τεχνολογίας στην Πολωνία, ωστόσο δεν έχει γίνει η τελική συμφωνία για τη μεταβίβασή τους, δήλωσαν χτες οι υπουργοί Αμυνας των ΗΠΑ και της Πολωνίας.

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ουίλιαμ Πέρι τόνισε στους δημοσιογράφους ότι η προσφορά της Ουάσιγκτον για χορήγηση προηγμένης τεχνολογίας είναι επίσης ανοιχτή σε "αρκετές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης", δε θέλησε, όμως, να διευκρινίσει σε ποιες χώρες αναφέρεται.

Ο Πέρι και ο προσωρινός υπουργός Αμυνας της Πολωνίας Γιέρζι Μιλέφσκι υπέγραψαν στο Πεντάγωνο συμφωνία για ευρεία αμυντική συνεργασία, η οποία δεν καλύπτει τις πωλήσεις όπλων, αλλά ανοίγει το δρόμο για την παροχή στρατιωτικών πληροφοριών και τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Ο Μιλέφσκι είπε ότι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τού δήλωσαν ότι "όλα τα αμερικανικά συστήματα και τα όπλα, ακόμη και τα πιο προηγμένα, είναι τώρα διαθέσιμα για την Πολωνία". Τόνισε, όμως, ότι το αν μπορεί η χώρα του να αγοράσει τέτοια όπλα, "είναι μια τελείως άλλη ιστορία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ