Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιμένει στη νοθεία η ΠΝΟ!

Με τις πλάτες Κατσιφάρα, συγκαλεί σήμερα Γενικό Συμβούλιο, για να ...εκλέξει, με το πλειοψηφικό σύστημα, αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Αντιπροσώπους εκλεγμένους με το πλειοψηφικό σύστημα επιμένει να στείλει στο συνέδριο της ΓΣΕΕ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,παραβιάζοντας το καταστατικό της Συνομοσπονδίας και παραβλέποντας θρασύτατα τις προειδοποιήσεις της ότι δε θα γίνουν δεκτοί στο συνέδριο αντιπρόσωποι εκλεγμένοι με καλπονοθευτικά συστήματα! Για το λόγο αυτό συγκαλεί σήμερα στις 9 το πρωί το Γενικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, το οποίο και θα... εκλέξει τους αντιπροσώπους. "Πράσινο φως" στην ΠΝΟ, ώστε να επιχειρήσει τη νόθευση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, άναψε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Κατσιφάρας,προωθώντας τροπολογία με βάση την οποία παρατείνει το διάστημα μέσα στο οποίο η ΠΝΟ ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει την απλή αναλογική στην εκλογή των αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ! Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και στο πρόσφατο συνέδριο του ΕΚ Πειραιά,αλλά η αποφασιστική στάση της διοίκησης του ΕΚΠ απέκρουσε τη νόθευση που επιχειρήθηκε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 56 του ν. 2224/94 που συνέταξε ο ίδιος ο Γ. Κατσιφάρας τα ναυτεργατικά σωματεία και η ΠΝΟ θα έπρεπε μέχρι τις 6 του Γενάρη 1995 να έχουν τροποποιήσει τα καταστατικά τους προβλέποντας την εφαρμογή της απλής αναλογικής σε ό,τι αφορά μόνο την εκλογή των αντιπροσώπων. Ομως ο υπουργός, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα, τροποποιεί ακόμα και αυτό το εκτρωματικό άρθρο και δίνει περιθώριο στα ναυτεργατικά σωματεία άλλους 6 μήνες, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις συγκεκριμένες διατάξεις!

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού ΝαυτικούΘανάσης Σταματόπουλος σχολιάζοντας τις ενέργειες της ΠΝΟ επισήμανε: "Η ΠΝΟ αντιπροσωπεύει μόνο τον εαυτό της και τους εφοπλιστές, αφού είναι πειθήνιο όργανό τους. Ετσι οι αντιπρόσωποι της ΠΝΟ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ δε θα εκπροσωπούν τους ναυτεργάτες και τα συμφέροντά τους γι' αυτό και πρέπει να αποκλειστούν. Ομως αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται, αν δεν υπάρξει η ενεργή συμμετοχή των ναυτεργατών. Εμείς καλούμε τους ναυτεργάτες με τη συντονισμένη πάλη τους να απαιτήσουν τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, μια και, όπως αποδεικνύεται, η πολιτεία δεν έχει τέτοια βούληση".

Επίσης η ΠΕΜΕΝ απαιτεί από τη ΓΣΕΕ "να μην επικυρώσει την απαράδεκτη πρακτική της εξαίρεσης των ναυτεργατών από τον νόμο 1264/82, αποδεχόμενη τη συμμετοχή της ΠΝΟ στο Συνέδριό της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ