Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Ωμός κυβερνητικός εκβιασμός

Επιστολές Σημίτη - Ροκόφυλλου προς τους υπό απόλυση εργάτες: Ξεπούλημα ή κλείσιμο! Αγωνιστική απάντηση σήμερα με απεργία και συγκέντρωση στο Εφετείο Αθήνας. Δίωρη παμπειραϊκή στάση εργασίας και στάση στα εργοστάσια μετάλλου

Ενα εικοσιτετράωρο πριν τη σημερινή απεργία που κήρυξε το Σωματείο "ΤΡΙΑΙΝΑ" ενάντια στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,το υπουργείο Βιομηχανίας επιχείρησε να εκβιάσει τους εργαζόμενους του ναυπηγείου στέλνοντας 3.100 επιστολές προσωπικά στον καθένα!Με τις επιστολές αυτές, που υπογράφονται από τον υπουργό Βιομηχανίας Κ. Σημίτη και τον αναπληρωτή υπουργό, Χ. Ροκόφυλλο,η κυβέρνηση επαναφέρει τον γνωστό εκβιασμό: Ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο!Για να χρυσώσει το "χάπι" ρίχνει την "μπανανόφλουδα" των επιδοτήσεων και των σεμιναρίων..., επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η επόμενη κυβερνητική "επιστολή" προς τους εργαζόμενους θα είναι το χαρτί της απόλυσης!

Παρά τους κυβερνητικούς εκβιασμούς, σήμερα στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου, θα συγκεντρωθούν έξω από το Εφετείο Αθηνών στα πλαίσια 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το σωματείο τους, "ΤΡΙΑΙΝΑ", με αίτημα να σταματήσουν τώρα οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης. Μαζί τους θα διαδηλώσουν οι μεταλλεργάτες της Αττικής και οι εργαζόμενοι του Πειραιά, στα πλαίσια δίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου,10 με 12 το μεσημέρι, την οποία καλύπτει η ΓΣΕΕ και της παμπειραϊκής δίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τις ίδιες ώρες. Την ίδια στιγμή στο Εφετείο θα εκδικάζεται η αίτηση που κατέθεσαν η ΕΤΒΑ, η διοίκηση της επιχείρησης και το δημόσιο, για τη διαγραφή των χρεών του ναυπηγείου που ανέρχονται στα 84 δισ. δραχμές προκειμένου να παραδοθεί "καθαρό" στον αγοραστή! Στη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δήμοι της περιφέρειας του Πειραιά.

Παράλληλα ολοένα και πυκνώνουν οι ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των 3.100 εργαζομένων. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας με ανακοίνωσή του δηλώνει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του ναυπηγείου καταγγέλλοντας το ξεπούλημα "της παραγωγικής βάσης της χώρας που συντελείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία ακολουθεί τα χνάρια της ΝΔ και εκτελεί πειθήνια τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Με κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο των Ηλεκτροδηγών στους ΗΣΑΠ και η Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ σημειώνουν ότι συμπορεύονται με τους εργαζόμενους του ναυπηγείου συμμετέχοντας στη στάση εργασίας που κήρυξε το ΕΚΠ. Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 7 το πρωί.

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης εξέδωσαν το Σωματείο των εργαζομένων στην ΠΥΡ - ΚΑΛ και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Αγίας Βαρβάρας - Χαϊδαρίου.Επίσης ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, ζητά να παραμείνει το ναυπηγείο στο δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ