Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Αποκλείστηκαν τα πρωτοβάθμια σωματεία!

Με συναπόφαση κυβέρνησης - πλειοψηφίας διοίκησης ΓΣΕΕ, αποφασίσθηκε τελικά χτες, σε έκτακτη συνεδρίαση, ότι δεν χρηματοδοτούνται τα πρωτοβάθμια συνδικάτα από τα κονδύλια της Εργατικής Εστίας. Η μερίδα του λέοντος στη ΓΣΕΕ

Αποκλείστηκαν τελικά από τις επιδοτήσεις του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), τα πρωτοβάθμια συνδικάτα, με μια απόφαση - πρόκληση, που πήρε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού, με μόνη μειοψηφούσα ψήφο αυτή του Γ. Σταυρόπουλου, στελέχους της ΕΣΑΚ και εκπροσώπου της ΓΣΕΕ στο εν λόγω όργανο!

Για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, που οδηγεί στον οικονομικό στραγγαλισμό των πρωτοβάθμιων συνδικάτων, είναι φανερό πως την ευθύνη φέρουν από κοινού τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι συνδικαλιστές που αποτελούν την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ"). Με απόφασή τους στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, οι τρεις παρατάξεις τάχθηκαν υπέρ του αποκλεισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, με το σκεπτικό ότι "δεν υπάρχουν λεφτά".

Σύμφωνα με την τελική απόφαση του ΔΣ της Εργατικής Εστίας, τη "μερίδα του λέοντος" από τις επιδοτήσεις των συνδικάτων που φτάνουν συνολικά τα 2.5 δισεκατομμύρια, παίρνει η ΓΣΕΕ.Σε δεύτερη μοίρα έρχονται τα Εργατικά Κέντρα και οι ομοσπονδίες, που επιδοτούνται μεν αλλά έχουν όμως ήδη αυξημένα χρέη από τις περικοπές στις επιδοτήσεις τους που είχαν γίνει επί Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΕΕ, που κλήθηκε εκτάκτως να συνεδριάσει παρότι είχε ορισθεί η συνεδρίαση για αύριο Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της εργατικής πλευράς Γ. Σταυρόπουλος,ζήτησε τη μεταφορά 600 - 700 εκατομμυρίων από τις επιδοτήσεις που δίνονται στο Ταμείο Εργατικών Στελεχών (γνωστό ως "ταμείο εργατοπατέρων") προκειμένου να επιδοτηθούν οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις. Ως εναλλακτική πρόταση ζήτησε - τουλάχιστον - την αναλογική κατανομή του συνόλου των κονδυλίων που προορίζονται για την επιδότηση των συνδικάτων σε ολόκληρη την κλίμακα των συνδικαλιστικών οργανώσεων ανάλογα με τα ψηφίσαντα μέλη. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή και καταψηφίστηκε μάλιστα και από τους άλλους δύο εκπροσώπους της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ).

  • Το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων μετάλλου Αττικής με ανακοίνωσή του αποδοκιμάζει την απόφαση του ΔΣ της Εργατικής Εστίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις(2012-02-18 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από ΟΕΚ και ΟΕΕ!(2012-02-18 00:00:00.0)
Σημαντικές ενισχύσεις προς «τρίτους»(1999-11-25 00:00:00.0)
Αποκλείστηκαν οριστικά τα πρωτοβάθμια!(1996-03-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1996-03-14 00:00:00.0)
Μόνο για τα σωματεία δεν ...έχει η Εργατική Εστία!(1995-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ