Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑ+ΔΚΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ+ΔΚΙΚΗ
Σύγκρουση συμφερόντων αναβάλλει την πώληση

Λειτουργία ΤΩΡΑ υπό τον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων ζητάνε οι εργαζόμενοι

Σύγκρουση συμφερόντων προέκυψε ξανά στην υπόθεση ιδιωτικοποίησης της "Πειραϊκής - Πατραϊκής",με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι διαμάχες και στο κυβερνητικό στρατόπεδο! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί επ' αόριστον η γενική συνέλευση του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων,που είχε προγραμματιστεί για προχτές Δευτέρα, προκειμένου να επικυρώσει την πώληση του Ομίλου της Π - Π στη σαουδαραβική πολυεθνική "OLAYAN"!Η αναβολή της γενικής συνέλευσης έγινε με παρέμβαση του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού Βιομηχανίας,Χρ. Ροκόφυλλου.

Τη Δευτέρα, αργά το βράδυ, οι απολυμένοι του εργοστασίου της Πάτρας στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης αποφάσισαν να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να επαναλειτουργήσει τώρα ο Ομιλος της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" κάτω από τον έλεγχο του ΟΑΕ. Παράλληλα, αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας Χρ. Ροκόφυλλο και ανάλογα με το αποτέλεσμα της συνάντησης, να προγραμματίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Ο γραμματέας του σωματείου των απολυμένων της Πάτρας, Κώστας Μαρκόπουλος,τόνισε χαρακτηριστικά ότι το σωματείο αποφάσισε για την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα να καλέσει τους πολίτες της Πάτρας σε συγκέντρωση μέσα στο εργοστάσιο, για να δουν τι ξεπουλάει η κυβέρνηση "και έτσι να δικαιολογήσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουμε. Η πρόσφατη κινητοποίηση της Αθήνας ήταν μόνο η αρχή και για ό,τι γίνει στο εξής την ευθύνη αποκλειστικά θα φέρει η κυβέρνηση". Ανάλογη απόφαση πήρε χτες και η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων της μητρικής εταιρίας, ενώ στις αρχές τις βδομάδας θα γίνει γενική συνέλευση, προκειμένου να προγραμματιστεί ο συντονισμός της δράσης με τους απολυμένους της Πάτρας.

Να σημειωθεί ότι η πολυεθνική εταιρία έχει συστήσει όμιλο στον οποίο συμμετέχουν με ποσοστό συνολικά 10% η "Κλωστοϋφαντουργία Ευρυτανίας" των Στρατο - Κατσαμπαίων και η εταιρία του εφοπλιστή Ν. Βερνίκου.Η πολυεθνική, σύμφωνα με την προσφορά της, θα καταβάλει συνολικά 6,65 δισ. δραχμές ποσό καταβλητέο σε 6 ετήσιες άτοκες δόσεις, όταν μόνο η αξία των αποθεμάτων της Π - Π Πάτρας φτάνει τα 3 δισ. δραχμές. Επίσης "θα" προσλάβει συνολικά 1.150 εργαζόμενους από τους οποίους οι 600 θα προέρχονται από τους απολυμένους της Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ