Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κοινή σύσκεψη για κοινή δράση

Σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Καλεί η Συντονιστική Επιτροπή 22 πρωτοβάθμιων σωματείων. Προς παναθηναϊκό συλλαλητήριο

Σε σύσκεψη καλεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Βερανζέρου 1, η Συντονιστική Επιτροπή 22 πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας,με σκοπό το συντονισμό της δράσης ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και στην επίθεση που δέχονται βασικά εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Τα σωματεία έχουν αποφασίσει ως μια πρώτη αντίδραση την πραγματοποίηση πανεργατικού παναθηναϊκού συλλαλητηρίου,ενώ ο ακριβής καθορισμός της ημερομηνίας πραγματοποίησής του και των μέτρων για την επιτυχία του θα αποφασιστεί στη σημερινή σύσκεψη.

Κάθε μέρα, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, καινούρια προβλήματα προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα των εργαζομένων. Η διεκδίκηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων βρίσκει εμπόδιο στη διετή σύμβαση λιτότητας της ΓΣΕΕ. Η μη εφαρμογή ακόμα και του 3+σν3% στους συνταξιούχους συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τις πενιχρές συντάξεις. Η όξυνση της ανεργίας φέρνει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους σε αδιέξοδο, ενώ οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας για τη μη ασφάλιση των νέων απ' τους εργοδότες δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σ' όλη αυτή την κατάσταση, τονίζεται, ο ρόλος της ΓΣΕΕ και των άλλων δευτεροβάθμιων οργανώσεων, αν και θα μπορούσε να 'ταν αποφασιστικός, στην πράξη λειτουργούν σαν προέκταση της εκάστοτε κυβέρνησης.Εκ των πραγμάτων, σημειώνεται, ο αποφασιστικός ρόλος για την αποκάλυψη, την ενημέρωση και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, ανήκει στα πρωτοβάθμια σωματεία,γι' αυτό και παίρνονται μέτρα οικονομικού στραγγαλισμού τους με τον αποκλεισμό τους απ' τη χρηματοδότηση της Εργατικής Εστίας.

Γνωρίζουμε, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι ο μόνος σίγουρος δρόμος για ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων είναι η αγωνιστική δράση, η αντίσταση των πρωτοβάθμιων σωματείων, αλλά και η συντονισμένη προσπάθειά τους και καλούμε κάθε σωματείο κάθε συνδικαλιστή να συμμετέχει στην κοινήσύσκεψη για κοινές αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ