Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Νόθοι εκλέγουν νόθους για τη ΓΣΕΕ!

Η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση καταγγέλλει το πραξικόπημα που συντελέστηκε χτες και καλεί τους ναυτεργάτες να επιβάλουν τον εκδημοκρατισμό στο συνδικαλιστικό τους κίνημα

Πραξικοπηματικά και παραβιάζοντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής νομιμότητας, η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας "όρισε" χτες οχτώ αντιπροσώπους, με το πλειοψηφικό σύστημα, για το 28ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας! Η "εκλογή" των νόθων αντιπροσώπων από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ έγινε ακόμα και κατά παράβαση του νόμου 2224/94, που ορίζει ότι μέχρι τις 6 Γενάρη 1995 τα ναυτεργατικά σωματεία και η ΠΝΟ όφειλαν να έχουν εφαρμόσει την απλή αναλογική για την εκλογή των αντιπροσώπων τους.

Για τις διαδικασίες της εκλογής οι συνδικαλιστές της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης κατέθεσαν ένσταση.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Θανάσης Σταματόπουλος,δήλωσε σχετικά: "Αυτή η ηγεσία, που προέρχεται από νόθες διαδικασίες, είναι ανίκανη, το έχει αποδείξει στην πράξη, να σταθεί στο ύψος των προβλημάτων και να αγωνιστεί για τα συμφέροντα των ναυτεργατών. Με αυτή την ηγεσία δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα μπροστά. Χρειάζεται η παρέμβαση των ναυτεργατών να ανατρέψουν το σάπιο οικοδόμημα, που αποτελεί φερέφωνο των εφοπλιστών και των εκάστοτε κυβερνήσεων".

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής,Γιάννης Μανουσογιαννάκης,δήλωσε επίσης: "Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι χωρίζει χάος την ηγετική ομάδα της ΠΝΟ από τους ναυτεργάτες και τα προβλήματά τους. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να τους εκπροσωπούν. Επιβεβαιώθηκαν τα παντρολογήματα μεταξύ ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, αλλά και άλλων αυτοαποκαλούμενων "ταξικών" συνδικαλιστών. Οι αντιπρόσωποι που προέρχονται κύρια από το χώρο της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης κατήγγειλαν τις νόθες διαδικασίες και καλούν τους ναυτεργάτες να ανατρέψουν αυτή τη νόθα διοίκηση της ΠΝΟ, για να μπορέσουν να προωθήσουν τη λύση των προβλημάτων τους".

"Αίσχος" χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ τις διαδικασίες εκλογής των αντιπροσώπων της ΠΝΟ για το 28ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ και επισημαίνει: "Οσο πλησιάζει το Συνέδριο τόσο οι νοθείες και οι παρανομίες πληθαίνουν".

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ τονίζει: "Σήμερα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία παίχτηκε ένα από τα "επεισόδια" που γνωστά κέντρα έχουν σχεδιάσει. Συναθροίστηκαν κάποιοι πρόεδροι σωματείων και "όρισαν" τους αντιπροσώπους των ναυτεργατών για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. ΑΙΣΧΟΣ. Ο νόμος 2224/94 ρητά ορίζει πως οφείλει η ΠΝΟ να εκλέξει αντιπροσώπους. Η ωμή καταπάτησή του δεν εκθέτει μόνο το δίδυμο Κατσιφάρα - εφοπλιστών, αλλά βάζει μπροστά σε πελώριες ευθύνες τον υπουργό Εργασίας Ι. Σκουλαρίκη και τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Το 1995 δεν είναι 1985, ας το καταλάβουν. Δε θα ανεχτούμε στο όνομα καμιάς αυτοδυναμίας να εξευτελίζεται και να καταρρακώνεται το συνδικαλιστικό κίνημα ούτε από τον Κατσιφάρα, ούτε από τους εφοπλιστές".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η έκπτωτη διοίκηση συνέχισε τη μεθόδευση του νόθου «συνεδρίου» (2018-10-23 00:00:00.0)
Ξανά σε νέο νόθο συνέδριο! (2000-02-18 00:00:00.0)
Από το νόθο συνέδριο της ΠΝΟ και της διαμαρτυρίας ναυτεργατών (1998-03-07 00:00:00.0)
Καταδικάζουν το νόθο "συνέδριο" της ΠΝΟ (1997-12-12 00:00:00.0)
Νέα νόθα διοίκηση στην ΟΑΣ Αχα'ϊας! (1997-05-07 00:00:00.0)
Και νόθο (1995-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ