Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Διεκδικήστε αυτά που σας ανήκουν!

Εκκληση, για να απαιτήσουν τα χρήματα που δικαιούνται από τα κονδύλια της Εργατικής Εστίας, απευθύνει το Γραφείο της ΕΕ της ΕΣΑΚ στις πρωτοβάθμιες οργανώσεις

"Τα σωματεία να απαιτήσουν αυτά που δικαιούνται"! Αυτή την έκκληση απευθύνει η ΕΣΑΚ, στα πρωτοβάθμια συνδικάτα, μετά την προχτεσινή συναπόφαση κυβέρνησης - Οργανισμού Εργατικής Εστίας - πλειοψηφίας διοίκησης ΓΣΕΕ, να αποκλείσουν από τα προβλεπόμενα κονδύλια του ΟΕΕ, για την ενίσχυση των συνδικάτων, τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις! Απόφαση που οδηγεί στον οικονομικό στραγγαλισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων.

"Η ΕΣΑΚ, καταδικάζει τη συντονισμένη προσπάθεια Σκουλαρίκη - Ζερβάκη - πλειοψηφίας ΓΣΕΕ, που με τον αποκλεισμό των σωματείων από τη χρηματοδότηση της Εργατικής Εστίας, στοχεύουν να παραλύσουν τα πρωτοβάθμια κύτταρα του συνδικαλιστικού κινήματος", τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο της Εκτελεστικής Επιτροπής της παράταξης, σημειώνοντας παράλληλα: "Σε κάθε περίπτωση οι εγκέφαλοι τέτοιων σχεδίων ας καταλάβουν ότι δε θα καταφέρουν ούτε το συνδικαλιστικό κίνημα να "βάλουν στο χέρι", ούτε να κάμψουν την αγωνιστική του δράση. Οι δυσκολίες που παρεμβάλουν θα ξεπεραστούν έτσι κι αλλιώς".

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ουσιαστικά τα πρωτοβάθμια σωματεία, είναι και οι μόνες οργανώσεις που δεν επιδοτούνται. Τεράστια είναι τα κονδύλια που θα διατεθούν στη ΓΣΕΕ, αλλά και σε άλλους φορείς που κάθε άλλο παρά "συνδικάτα" μπορούν να χαρακτηριστούν, όπως το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας, η ΟΚΕ, ο ΟΜΕΔ, η Συνομοσπονδία ατόμων ειδικών αναγκών κλπ. Επίσης πλουσιοπάροχα θα επιδοτηθεί και το γνωστό "ταμείο εργατοπατέρων" (Ταμείο Εργατικών Στελεχών) με δυο δισεκατομμύρια!

Αντίθετα, στους ίδιους του σκοπούς της Εργατικής Εστίας "όπως περιγράφονται στο άρθρο 1 του ν. 678", χαρακτηρίζει τον αποκλεισμό των πρωτοβάθμιων οργανώσεων η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης,σε ανακοίνωση της, σημειώνοντας πως οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις, "είναι οι μόνοι φορείς στους οποίους οι εργαζόμενοι μπορούν να συζητούν τα προβλήματά τους, κι όχι τα Εθνικά Ινστιτούτα Εργασίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ