Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Η ΚΝΕ ιστορική συνέχεια της ΕΠΟΝ"

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβούλιου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας

"Η ΕΠΟΝ δεν αποτελεί για τους νέους κομμουνιστές επετειακή μνήμη, αλλά πηγή έμπνευσης και κάλεσμα αγώνα και αντίστασης, γιατί η ΚΝΕ αποτελεί την ιστορική συνέχεια της θρυλικής ΕΠΟΝ".

Με τα παραπάνω λόγια, το ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει τα 52 χρόνια από την ίδρυση της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων,της πρωτοπόρας μαζικής οργάνωσης, που φώτισε με τα λαϊκοδημοκρατικά ιδανικά της όλη την ανάπτυξη του νεολαιίστικου κινήματος και που σημάδεψε, με την ιστορία και τις παραδόσεις της, την ίδρυση και τη δράση της ΚΝΕ.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΣ, "σήμερα, που το επίπεδο της νέας γενιάς υποβαθμίζεται, που οι νέοι σπρώχνονται ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής, που επιχειρείται η διαμόρφωση παθητικών συνειδήσεων στη νεολαία, η εμπειρία και η δράση της ΕΠΟΝ μάς είναι πολύτιμη. Γιατί η ΕΠΟΝ διαμόρφωσε όχι μόνο μια νέα σχέση των νέων με την πολιτική και κοινωνική ζωή, μα κι ένα νέο πρότυπο, αυτό του νέου αγωνιστή. Σήμερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, που καλλιεργείται ο εθνικισμός, που ως διέξοδος προβάλλονται οι ατομικές λύσεις, που ο αυταρχισμός είναι η απάντηση σε όποιον αντιστέκεται, που ο πολιτισμός θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους, η καλλιέργεια πρώτα και κύρια μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ των αξιών της συλλογικότητας, του διεθνισμού και του πατριωτισμού, η ανάπτυξη ενός πλατιού πολιτιστικού μορφωτικού ρεύματος στη νέα γενιά, είναι ένα από τα ζητούμενα και η επαφή των νέων κομμουνιστών με τις αγωνιστικές παραδόσεις της ΕΠΟΝ είναι η καλύτερη εγγύηση".

Το ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τους νέους κομμουνιστές να τιμήσουν αγωνιστικά τα 52 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, να διδαχτούν από το ξεχωριστό ανεκτίμητο έργο της και να μεταφέρουν στη νέα γενιά τα ιδανικά της.

  • Τιμώντας την επέτειο 52 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, η Οργάνωση Κορίνθου της ΚΝΕ διοργανώνει την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. εκδήλωση στην ταβέρνα "Αποκέντρωση".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ