Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ειλημμένη απόφαση" το κλείσιμο της ΧΡΩΠΕΙ

"Ο,τι και να θέλω εγώ, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο", λέει ο Δ. Κρεμαστινός

Η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της μοναδικής φαρμακοβιομηχανίας της χώρας, της ΕΛΒΙΠΥ - ΧΡΩΠΕΙ, είναι ειλημμένη.

Την απάντηση αυτή πήραν χτες απ' τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Δ. Κρεμαστινό οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, που με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) και του σωματείου τους επισκέφτηκαν το υπουργείο Υγείας. Η Κυβερνητική Επιτροπή αποφάσισε το κλείσιμο της ΧΡΩΠΕΙ στις 14.12.94.

"Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό", είπε χτες στους εργαζόμενους ο Δ. Κρεμαστινός, προσθέτοντας ταυτόχρονα: "Ο,τι και να θέλω εγώ, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο", αφήνοντας να εννοηθεί ότι η θέση του για την τύχη της επιχείρησης είναι διαφορετική, αλλά πειθαρχεί στη "συλλογική απόφαση της κυβέρνησης".

Πριν απ' τη συνάντηση είχε γίνει σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού με τη συμμετοχή του ίδιου, του υφυπουργού Υγείας Ν. Φαρμάκη και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Κ. Πολιτόπουλου για το θέμα κυρίως των μετατάξεων του προσωπικού. Οπως είπε ο υπουργός, το θέμα των μετατάξεων θα προωθηθεί - χωρίς όμως να προσδιορίσει και χρονοδιάγραμμα - με τροπολογίες σε επικείμενο νόμο. Σήμερα το πρωί εξάλλου θα συναντηθούν εκπρόσωποι του σωματείου με τον Κ. Πολιτόπουλο για το θέμα των τροπολογιών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει μέγιστη πολιτική ευθύνη με την απόφαση για το κλείσιμο της ΧΡΩΠΕΙ και αφοπλίζεται μπροστά στις πολυεθνικές του φαρμάκου που έχουν αλώσει το χώρο. Ο υπουργός με μισόλογα προσπάθησε να υποστηρίξει την απόφαση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι απλό και ότι γίνονται προσπάθειες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης και την εξυγίανσή της, καθώς και τη λειτουργία ακόμη τριών μονάδων της πρώην Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας στην Παλλήνη, στην Πάτρα και τη Λάρισα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ