Τετάρτη 13 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Τρεις εργάτες νεκροί σε έκρηξη

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-

Τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, αποτέλεσμα της έκρηξης που σημειώθηκε χτες σε εργοστάσιο πυροτεχνουργίας στο Πόρτο ντα Κάρνε, κοντά στην Γκουάρντα στη βόρεια Πορτογαλία.

Οπως μεταδίδει ο ραδιοσταθμός TSF της Λισαβόνας, τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Εξαιτίας όμως της έκρηξης προκλήθηκε πυρκαγιά που κατέστρεψε τα οχτώ μικρά κτίρια του εργοστασίου και προκάλεσε πυρκαγιά σε γειτονικό δάσος, η οποία όμως γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο, προτού προλάβει να επεκταθεί και να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

Το χτεσινό περιστατικό είναι το τρίτο που σημειώνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε εννέα συνολικά, που προκλήθηκαν από παρόμοιες εκρήξεις από την αρχή του καλοκαιριού.

Στην ίδια περιοχή, τον Ιούνιο, τέσσερις νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν από παρόμοια έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνουργίας. Δυο άλλοι, που εργάζονταν σε εργοστάσιο πυροτεχνουργίας στο Τόρες Νόβας, βορειοανατολικά της Λισαβόνας, σκοτώθηκαν από έκρηξη πριν από ένα μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ